Rubriek

In bedrijf

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media

1 maart 2024

Deel dit artikel

By Michèl aan tafel…

Eerste zonweringspodcast is een feit!

Een veel gehoorde reactie op het introduceren van de podcast ‘By Michèl aan tafel’ is dat dit ‘weer echt een actie van Michèl Willemse’ is. En dat is een terechte reactie, want om zo’n idee uit te voeren moet je bereid zijn daar tijd, moeite en geld in te steken. Bovendien vraagt het om enig lef, aangezien podcasts een relatief nieuw medium vormen. Binnen de zonwering- en rolluikensector in Nederland is naar ons weten By Michèl het eerste bedrijf dat zijn nek op deze manier uitsteekt. Tijd voor een gesprek met Michèl Willemse, om eens te horen hoe hij op dit idee is gekomen.

Hier hebben we allemaal iets aan
Natuurlijk hangt de naam Michèl Willemse onlosmakelijk aan dit initiatief, toch benadrukt Michèl dat het niet zijn bedoeling is er een commerciële show van te maken. “Dat merk je ook aan de inhoud van deze eerste podcast. We hebben niemand minder dan Sven van Witzenburg bereid gevonden om als eerste gast op te treden. Als topman van Somfy en met een lang trackrecord in de branche weet hij wat er speelt, welke pijnpunten er zijn en heeft hij een toekomstvisie ontwikkeld”, verklaart Michèl. “De gesprekken zijn bedoeld om de lokale dealer goede informatie en kennis te verschaffen waar anders moeilijk aan te komen is. Denk aan innovatieve productontwikkelingen, interessantie visies op de markt en een kijkje in de toekomst qua ontwikkelingen.”

De podcast met Sven van Witzenburg geeft alvast een goed beeld van de richting die ‘By Michèl aan tafel’ opgaat. We vragen waarom er gekozen is om juist bij de te interviewen gasten thuis aan te schuiven. Michèl: “Het was makkelijker geweest om een studio in te richten bij ons in Venray en daar gasten uit te nodigen, maar het is veel leuker om deelnemers thuis op te zoeken, of op een locatie te ontmoeten die zij zelf kiezen. Je krijgt er toch een ander soort gesprek door. Natuurlijker en ongedwongen. Wij hebben op onze beurt een samenwerking met Vullings Media, waar men beschikt over goede opname apparatuur. Die nemen we, met hun technici, mee op locatie. Ons team tovert elke huiskamer of elk kantoor om tot tijdelijke geluidsstudio.”

‘By Michèl aan tafel’ is een podcast die gemaakt wordt om de vakhandelaar meer kennis en inzichten te verschaffen omtrent de branche.

Wie wordt de volgende gast die een gesprek met Michèl Willemse aangaat?

‘Ons team tovert elke huiskamer of elk kantoor om tot tijdelijke geluidsstudio’

Bewust gekozen voor een audio podcast
We begrijpen dat er een keuze gemaakt moest worden tussen een video podcast of een audio podcast. Audio won het in dit geval. “Ook daar is een goede reden voor. Het praat makkelijker als je niet de hele tijd een camera op je gericht hebt. Niet iedereen is ervan gediend om in beeld gebracht te worden bovendien. En wanneer luister je bij uitstek naar een audio podcast? Als je in de auto zit. Daarom ligt de focus bij ons op de geluidskwaliteit. Of je nu van A naar B rijdt, achter je computer zit of thuis op de bank met een kop koffie of een glaasje wijn, een audio podcast is altijd iets relaxter tot je te nemen dan wanneer je ook nog een video moet kijken. Bovendien gebeuren er geen spannende dingen in beeld, dus waarom zou je bij het geluid twee ’talking heads’ willen zien?”

De volgende gast is al bekend…
Ten tijde van dit interview is de volgende gast al bekend, alleen publiceren wij deze niet. Michèl legt uit waarom niet: “Er kan nog veel wijzigen in de periode tussen dit interview en de daadwerkelijke publicatie van dit artikel. Tegen de tijd dat de lezer dit artikel voor zich heeft, zijn wij al één of twee podcasts verder tenslotte.” ‘By Michèl aan tafel’ wordt uitgebracht op Spotify en Apple Podcast. De link onderaan dit artikel voert naar de contactpagina van By Michèl, waar de linkjes naar Spotify en Apple Podcast te vinden zijn. Bovendien zal Zonwering Magazine elke editie van ‘By Michèl aan tafel’ delen in de online nieuwsrubriek van dit magazine.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2