Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media/Droma Sunshade Experts

22 augustus 2023

Deel dit artikel

Voor iedere situatie en elk budget een passend verticaal screen

Droma Sunshade Experts biedt dealer en consument een ruime keuze

In de vorige editie van ZONWERING MAGAZINE heeft u kunnen lezen hoe Droma Sunshade Experts gestart is met rolluiken en inmiddels is uitgegroeid tot een fabrikant met een breed pallet aan rolluiken en zonweringen. Ook verticaal screens ontbreken uiteraard niet in het rijtje met producten. Het dealernetwerk van Sunshade Experts is lovend over de verticale zonweringen die in Polen gemaakt worden. Het programma is zo breed, dat voor iedere situatie en elk budget namelijk een technisch hoogwaardige en esthetische oplossing beschikbaar is. Pieter de Wildt, sales & servicemanager voor Noord-Europa, vertelt er meer over.

RS Smart screens in een inbouwsituatie.

‘Een volledig in de omkasting optrekkende onderlijst, gecombineerd met het ranke design van dit screen vormen een esthetisch en tijdloos geheel’

Geen project te groot voor de RS Classic
“Belangrijk om te weten is dat Sunshade Experts alle screens in eigen beheer heeft ontwikkeld en produceert. Het is dus een volledig eigen product, dat voldoet aan de zwaarste eisen die gesteld mogen worden aan een verticaal screen. Ons dealernetwerk kan ervoor kiezen om onze screens onder ‘white label’ in te kopen. Het grote voordeel daarvan is dat het voor de eindgebruiker moeilijk is om een vergelijking met andere merken te maken. Het product draagt de unieke naam die de dealer eraan heeft gegeven en ziet er ook niet vergelijkbaar uit. Dat versterkt de concurrentiepositie van onze dealer enorm”, opent De Wildt het gesprek.

In een steeds meer onder druk staande projectenmarkt is de RS Classic het perfecte screen om in te zetten. Een zipscreen met zeer smalle geleiders en een vormgeving die graag gezien wordt op architecturale projecten. “Geleiders zijn zowel 2-delig als 1-delig leverbaar en afhankelijk van het gekozen type omkasting zijn er diverse standaard RAL-kleuren beschikbaar”, vervolgt De Wildt. “Omkastingen gaan van 75 mm tot 125 mm, in rechte uitvoering, afgeschuinde uitvoering, halfronde en ronde uitvoering. Kortom: dealers hebben altijd een antwoord op eisen die in een projectbestek staan. Om het nog gemakkelijker te maken wordt de RS Classic serie uitsluitend gemotoriseerd aangeboden.”

Screendoekconfectie bij DROMA Sunshade Experts.

De nieuwe fabriek in het Poolse Zabrze.

Een kijkje in de screenproductie bij DROMA Sunshade Experts.

‘De zeer betaalbare Smart 85 vult de Smart systems-collectie perfect aan’

De RS Universal is een echte alleskunner
Zoals de naam al doet vermoeden is de RS Universal als zipscreen bijna overal in te zetten. Voor residentieel gebruik is deze alleskunner zeer geschikt en uiteraard hoort daar een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding bij. Qua omkasting kan er gekozen worden uit maten vanaf 85 mm tot en met 125 mm, in diverse vormen. Vierkant, vierkant afgeschuind, halfrond en rond. Daarbij komen de halfronde uitvoeringen in twee varianten, om mooi aan te sluiten bij de architectuur van de woning. Standaard kan er gekozen worden uit slingerstang- of motorbediening en wordt de RS Universal geleverd met een tweedelige geleider.

De Wildt benadrukt nog een speciale optie die op dit zipscreen verkrijgbaar is: “Wij kunnen de RS Universal uitrusten met een transparante PVC-folie die in het screendoek wordt gelast. Dat kan over de hele breedte van het screendoek, met boven en onder traditioneel screendoek, of in ‘passepartout’ vorm, waarbij de transparante folie aan alle zijden omgeven is door traditioneel screendoek. Wie gaat voor maximaal zicht kan in plaats van screendoek kiezen voor 100% transparante folie in het screen. Deze oplossing is populair in screens die worden gebruikt als afsluiting van de voor- en zijkanten van terrasoverkappingen.”

Het paradepaardje is de RS Smart
Binnen het screenprogramma van Sunshade Experts nemen de RS Smart 100, de RS Smart 130 en de RS Smart 150 een speciale plaats in. Een volledig in de omkasting optrekkende onderlijst, gecombineerd met het ranke design van dit screen vormen een esthetisch en tijdloos geheel. Bovendien is de Smart 150 ontworpen voor grote afmetingen tot maar liefst 7000 mm x 6000 mm, hetgeen een bekend probleem qua maatvoering oplost. Zelfs met deze maximale afmetingen blijft de omkasting rigide en staat het screendoek nog steeds mooi opgespannen. Hierdoor zien realisaties met de Smart 150 er indrukwekkend uit, geholpen door het brede scala aan standaardkleuren, waaronder ook metallic opties. “Een ander voordeel van dit model is de mogelijkheid tot inbouw, wat de functionaliteit vergroot. Extra sfeer kan worden toegevoegd door ledverlichting in de omkasting mee te bestellen”, licht De Wildt toe. “Het assortiment inbouw omkastingen met bodemrevisie is bijna net zo groot als bij de opbouw screens. Altijd een voordeel bij inbouwsituaties is het feit dat de RS Smart serie slechts beperkte ruimte inneemt.”

Sunshade Experts innoveert voortdurend, om aan de steeds veranderende wensen en eisen van eindgebruikers tegemoet te komen. “Ons motto luidt dan ook: ‘Waar een wil is, is een weg’. We denken niet in problemen, maar in oplossingen”, aldus De Wildt. Een mooi voorbeeld van de voortdurende drive om te innoveren wordt gevormd door de ontwikkeling van de Smart 110S, speciaal afgestemd op de behoeften van het nieuwbouwsegment. De Wildt legt uit: “De nieuw ontwikkelde en snelle installatie van de Smart 110S bespaart professionals kostbare tijd en dankzij extra clips past het product in elke nis die is voorbereid voor een inbouwsysteem. Het hele systeem is gemakkelijk te onderhouden, het vervangen van onderdelen en doek is heel eenvoudig.” Een andere innovatie is de Smart 85, een echt RS Smart-systeem, maar tegen een perfect lage prijs. De zeer betaalbare Smart 85 vult de Smart systems-collectie perfect aan doordat dit model bijzonder weinig ruimte inneemt en daarmee wederom een antwoord biedt op een vraag uit de markt.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2