Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Totallux/Lisha Faanhof

6 maart 2024

Deel dit artikel

Creëer meerwaarde in buitenleven met de juiste LED-verlichting

Totallux heeft een ‘heritage’ in professionele LED-verlichting

Op 31 december 1879 demonstreerde Thomas Edison voor het eerst zijn elektrisch licht. Een ware revolutie, die de mensheid voorspoed bracht. Van revolutie naar evolutie: vandaag de dag heeft de gloeilamp definitief plaatsgemaakt voor LED-verlichting. Het mooie aan LED-verlichting is dat het weinig stroom verbruikt, in diverse warmtetinten en kleur beschikbaar is en compact geïntegreerd kan worden op tal van plaatsen. Ook in onze sector is LED-verlichting niet meer weg te denken, maar de toepassing ervan geeft wel stof tot nadenken. Verkeerd gekozen LED-verlichting kan namelijk afbreuk doen aan woonbeleving. Tijd voor een nieuwe revolutie dus, op weg naar de allerbeste lichtoplossingen. Het in Almere gevestigde Totallux heeft een echte ‘heritage’ als het gaat om high-end LED-verlichting.

Te land en ter zee de allermooiste verlichting
Totallux verovert in de zonweringsector elke dag nieuwe harten. Bekend van high-end LED-verlichtingsoplossingen in de maritieme wereld, denk aan luxe cruiseschepen en jachten, zijn de producten van het Almeerse bedrijf ook beschikbaar voor toepassingen in en onder veranda’s, wintertuinen en zonneschermen. Stephen Raithel, International Sales bij Totallux LED Solutions licht toe: “Ons LED-verlichtingsprogramma vindt inderdaad haar oorsprong in de maritieme wereld, waar de lat hoog ligt op het gebied van waterbestendigheid, duurzaamheid en esthetica. Dat maakt dat onze producten bij uitstek geschikt zijn voor intensief gebruik in tal van producten in de wereld van het betere buitenleven. Functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit en design gaan bij ons hand in hand.”

De stand van Totallux op R+T 2024.

De showroom en trainingsruimte van Totallux.

‘Totallux wil normbepalend zijn in de wereld van het mooiste licht’

Groot onderscheidend vermogen
In de branche heerst hier en daar de opvatting dat elke vorm van LED-verlichting goed genoeg is om toe te passen op het terras. Niets is echter minder waar, juist op het terras wil je een optimale woonbeleving. Er zit dan ook veel verschil in LED-componenten, waarbij sfeer, kwaliteit en beleving soms vermoord worden door een verkeerde productkeuze. “Vaak weet de consument niet wat er allemaal mogelijk is en neemt deze genoegen met een inferieur verlichtingsproduct, onder het motto ‘licht is licht’. Mensen zijn bereid om naar waarde te betalen voor LED-verlichting die echt waar maakt waar het voor bedoeld is”, legt Stephen uit. “De juiste LED-verlichting moet mooi integreren in of onder de veranda of in de wintertuin, of onder een knikarmscherm of terraszonwering.”

Waar zit bij de LED-verlichtingsoplossingen van Totallux het onderscheidend vermogen? “Dat begint met het feit dat wij in onze ontwerpen altijd vertrekken vanuit een esthetisch startpunt. LED-verlichting moet naadloos integreren in de situatie of in een product. Voorbeelden zijn er genoeg: onze LED flexlines verzorgen een ononderbroken verlichting. Je ziet dus geen overgangen tussen de LED-punten. Alleen dat al schept een sfeer van luxe. Daarnaast denken wij al lange tijd mee met fabrikanten van zonweringen en overkappingen, door oplossingen aan te dragen om zo’n ononderbroken LED flexline één te laten worden met het profiel waarin deze wordt aangebracht. Het is geen naderhand aangebrachte accessoire, maar een integraal onderdeel van de constructie. Zeker bij high-end zonwering mag je dat als verwende consument verwachten. Daarnaast besteden we enorm veel aandacht aan het design van de armaturen van onze LED spots, wanneer deze worden ingebouwd in een knikarm, dwarsligger van een horeca-scherm of aluminium drager van een veranda. Dan voegt de spot iets toe aan de constructie, in plaats van deze te ontsieren. De kwaliteit van het uitgezonden licht is ook van groot belang. Geen hinderlijk geknipper, traploos dimbaar en wanneer er voor instelbare kleuren gekozen is, dan is deze kleur overal hetzelfde.”

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Totallux; de ontvangstruimte.

Fabrikanten kunnen hun eigen signatuur in LED presenteren
Totallux doet er alles aan om maatwerk te creëren voor wie dat wil. Zo zijn er fabrikanten in de sector die door Totallux LED-verlichting voor hun veranda’s, overkappingen en knikarmschermen hebben laten ontwikkelen op basis van een eigen wensen- en eisenlijst. Stephen: “De oplossingen die we voor hen ontwikkelen, horen dan bij dat merk. Het wordt hun signatuur en ook dat biedt weer een stuk onderscheidend vermogen waarmee de dealers hun klanten over de streep kunnen trekken.”

Het woord innovatie wordt met een gouden pen geschreven in Almere. Totallux heeft aan de basis gestaan van meerdere uitvindingen op het gebied van LED-verlichting en wordt gewaardeerd om haar persoonlijke benadering, kwaliteit, innovaties en betrouwbaarheid. Op R+T 2024 vielen de monden van bezoekers vaak open van verbazing bij het zien van zoveel rijkdom op lichtgebied. Voor Stephen en zijn collega’s echt een kroon op het werk: “Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. We hebben vriend en vijand letterlijk ‘het licht laten zien’. De complimenten deden ons goed en we hebben waardevolle contacten aangeknoopt.” De Totallux stand stond geheel in het teken van de nieuwste LED-verlichtingsinnovaties, waaronder de LED flexlines, kleurrijke LED spots, de “Funky” spot en de geavanceerde LED kanvaslight-technologie. “Met deze laatste technologie maken we het mogelijk om zonweringsdoek te voorzien van verlichte tekst of decoratieve elementen. Een hit in de horeca, mogen we wel concluderen. Verschillende fabrikanten in Nederland hebben er al stevige successen mee geboekt.”

Het pand van Totallux in Almere.

Ook wat je niet ziet is belangrijk
Tot besluit zegt Stephen: “De verlichting zelf is wat je ziet en beleeft. De elektronica die voor de magie zorgt als de zon ondergaat is echter net zo belangrijk. Ook daar is Totallux ijzersterk in. Of het nu gaat om aansturing, bediening op afstand of de bekabeling: als het niet het allerbeste is, dan gebruiken we het niet. Kunnen vertrouwen op de techniek achter het licht is voor zowel de gebruiker als voor de vakhandel en fabrikant van groot belang. Daarom leveren we nooit half werk en testen we onze producten tot ver over de grens van wat er verwacht mag worden. Totallux wil normbepalend zijn in de wereld van het mooiste licht.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2