Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Lewens Markisen

11 december 2023

Deel dit artikel

Feest in de breedste zin van het woord in Ludwigslust

Lewens Markisen vierde 25-jarig jubileum en kondigde nieuwe producten aan

We schrijven 28 september 2023. Aan de Bauernallee in het Duitse Ludwigslust gonsde het van de bedrijvigheid. Daar vierde Lewens Markisen samen met haar klanten, leveranciers, zakenpartners en toegewijde medewerkers het 25-jarig jubileum van de zaak. Er werd samen met de genodigden genoten van goed eten en drinken en muziek op de straatmarkt die georganiseerd was. Aanwezigen kregen inzichten in de rijke historie van Lewens, er werd een kijkje in de productie gegeven en… er werd vooruitgeblikt. Dubbel feest, want Lewens introduceert in 2024 een aantal nieuwe producten.

Een dag vol innovatieve highlights
Op de straatmarkt konden de gasten kennis maken met tal van toeleveranciers, waaronder Somfy, Dickson Constant, Fischer, Geiger Antriebe, Helioscreen, Serge Ferrari en Tiger Coatings. Deze grote namen presenteerden er hun innovaties en bekrachtigden hun samenwerking met Lewens Markisen als hoogwaardige partner. Ook Lewens Markisen gaf de aanwezigen een blik op de nabije toekomst, met nieuwe producten die werden voorgesteld. We nemen de lezer even mee:

Portofino – De nieuwe Portofino zip-verandazonwering breidt het assortiment mooi uit. Met de nodige onderdak en pergola varianten heeft Lewens er nu een variant bij in een bovendak uitvoering. De zonwering staat met montagevoetjes bovenop de pergola of veranda. Het doek rolt op in een cassette en loopt met aangelaste ritsen in de geleiders. Dat zorgt voor de nodige doekstabiliteit en voorkomt zij-intreding van zonlicht tussen doek en geleiders. De aanwezige compensatieveren -gepatenteerd- houden het doek perfect onder controle. In enkelvoudige uitvoering wordt de Portofino geleverd tot een breedte van 6 meter bij een maximale uitval van 5 meter. In de gekoppelde uitvoering kan er tot 12 meter breedte gewerkt worden.

Op de straatmarkt konden de gasten kennis maken met tal van toeleveranciers.

‘Dubbel feest, want Lewens introduceert in 2024 een aantal nieuwe producten’

In enkelvoudige uitvoering wordt de Portofino geleverd tot een breedte van 6 meter bij een maximale uitval van 5 meter.

Aanwezigen kregen inzichten in de rijke historie van Lewens, er werd een kijkje in de productie gegeven en… er werd vooruitgeblikt.

Positano – Het nieuwe Positano vouwdaksysteem luidt voor Lewens Markisen een nieuwe productgroep in. Het betreft hier een 100% waterdichte oplossing die niet alleen zijn weg zal vinden naar particulieren die hun outdoor leven willen verrijken, maar zal zeker ook de horeca-ondernemer aanspreken. Uiterst nauwkeurige tandriemtechnologie zorgt ervoor dat de stofdelen gelijkmatig worden uit- en ingeschoven en gespannen. Regenwater wordt via het doekoppervlak, de goot en onzichtbaar via de binnenkant van de palen afgevoerd. Wie voor extra comfort en sfeer gaat, kan ledverlichting laten integreren in de profielen waar het doek harmonicagewijs aan gemonteerd zit. De Positano kan uit één stuk gemaakt worden tot een breedte van 7 meter, in de gekoppelde uitvoering tot maar liefst 14 meter. De uitval bedraagt maximaal 6 meter. Lewens maakt gebruik van de waterdichte Soltis Proof W96 doeken. Voeg een terrasverwarming toe en er kan 365 dagen per jaar beschut en comfortabel vertoefd worden op het terras.

De draagconstructie kan probleemloos schermen tot 7 meter breedte dragen aan weerszijden.

Gasten konden zichzelf op een vrolijke manier laten portretteren op het jubileumsfeest.

Het nieuwe Positano vouwdaksysteem luidt voor Lewens Markisen een nieuwe productgroep in.

Vrijstaand en gastvrij
Een andere innovatie die Lewens introduceert: een draagconstructie die het toelaat om vrijstaand twee zonweringen aan te hangen, met de ruggen tegen elkaar. Ideaal om in alle vrijheid een mooi overdekt terras van formaat te creëren. De draagconstructie kan probleemloos schermen tot 7 meter breedte dragen aan weerszijden, of dat nu knikarmschermen, vouwdaken, pergolasystemen of beglaasde overkappingen zijn. De draagconstructie hoeft niet dubbelzijdig ingezet te worden, maar kan ook hulp bieden bij enkelzijdige montage, bij muren die niet genoeg draagkracht hebben. Een mooi detail: het dakprofiel in het midden zorgt ervoor dat er een waterdichte afdekking ontstaat boven de producten die met de ruggen tegen elkaar hangen. Extra comfort wordt behaald door de toevoeging van ledverlichting en terrasverwarming. De draagconstructie kan in iedere gewenste ral-kleur geleverd worden, om zo naadloos te integreren met de producten die eraan gemonteerd worden.

Op R+T 2024 staat Lewens Markisen klaar om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe producten.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2