Rubriek

Overkappingen

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media/Horecazonwering Nederland

24 juli 2024

Deel dit artikel

Gastronomisch genieten in Etten-Leur ongeacht het weer

Horeca Zonwering Nederland en GIBUS overkappen terras Brasserie Tartaar

Horecaondernemers willen niets liever dan iedere vierkante meter terras verzilveren. Een grote gok, als er geen beschutting tegen de elementen geboden wordt. Een professioneel overkapt terras verdient zichzelf dan ook terug. Dat is dan ook de reden van het succes van Horeca Zonwering Nederland. Centraal gelegen in Barneveld zorgen Paulus van Gilst en zijn team voor horeca overkappingen van uitzonderlijke kwaliteit en komen zij werkelijk overal in Nederland. Zo ook bij Brasserie Tartaar in Etten-Leur, waar sprake was van een bijzonder situatie. Dankzij de technische kennis van Horeca Zonwering Nederland en de fraaie en technisch hoogwaardige oplossingen van GIBUS zitten gasten er heerlijk beschut.

‘Je moet de horecaondernemer begrijpen’
“We hebben de opdracht van Brasserie Tartaar in de wacht gesleept op basis van onze expertise en uitgebreide lijst met vergelijkbare referenties”, opent Paulus het gesprek. “Nee, we waren niet de goedkoopste. We waren wel de partij die gehoor kon geven aan de wensenlijst van de ondernemer en de eisenlijst van de gemeente. In dit soort situaties moet je de horecaondernemer begrijpen. Het terras moet onder alle weersomstandigheden geld kunnen opleveren. Dat stelt eisen aan de robuustheid van de constructie, we hebben het over veel zwaarder gebruik dan normaal. In dit geval werd niet alleen het uiterste van de constructie gevergd, het betrof ook nog eens een bijzonder situatie, omdat de brasserie bovenop een parkeerkelder staat. Even een gat graven en betonstorten was er niet bij, ook was boren in de betonplaat om constructie technische redenen niet toegestaan.”

Horeca Zonwering Nederland verkoopt door het hele land, vooral op basis van advies op locatie. “Onze showroom speelt een belangrijke rol, we nodigen de horecaondernemer uit om naar Barneveld te komen en het product live te aanschouwen”, legt Paulus uit. Inderdaad is de showroom een belevenis die de nodige grandeur uitstraalt.

‘Het terras wordt overkapt door het Zenit vouwdak van GIBUS’

Heerlijk beschut en sfeervol verlicht.

Totaal 109 m2 overdekt
Op de wensenlijst van Brasserie Tartaar stond onder andere dat het product zonwerend, wind-, water- en sneeuwdicht moest zijn. De gemeente eiste dat het product vrijstaand geplaatst zou worden, niet verbonden aan de gevel. Daarnaast was het strikt verboden om de grond c.q. het beton in te gaan. “Ook eiste de gemeente dat het dak helemaal open moest kunnen”, aldus Paulus. “Brasserie Tartaar was zich al geruime tijd aan het oriënteren op een oplossing, samen met collega-ondernemers om hen heen. We hebben voor vier horecabedrijven een plan gemaakt. Martijn en Tara Hoetjes, de eigenaren van de brasserie, waren de eersten die tot bestelling zijn overgegaan. We hebben dit mooie project in februari opgeleverd.”

Horeca Zonwering Nederland heeft uitgerekend hoeveel gewicht er nodig was aan beton om de staanders rigide op hun plek te houden. “We hebben prachtige, decoratieve bakken laten maken in cortenstaal, daar de staanders ingezet en beton in de bakken gestort”, toont Paulus. “Het terras wordt overkapt door Zenit vouwdaken van GIBUS, een goede weerbestendige oplossing die ook geheel open kan als het moet. Het frame is versterkt met staal, zodat we aan de constructies ook nog eens GIBUS Duck knikarmschermen konden monteren. In totaal heeft dit een overkapping van maar liefst 109 m2 overdekt opgeleverd. Voor horecabegrippen is dat goud waard.” Brasserie Tartaar is dan ook enorm blij met de inzet van Horeca Zonwering Nederland. Achteraf bleken zij ook de enige partij te zijn die met een oplossing kwam die voldeed aan alle wensen en eisen.

‘Fijn design in combinatie met robuuste techniek, dat is voor ons als horecaleveranciers ideaal’

Het knikarmscherm Duck vormt een welkome aanvulling en verlengt het terras nog verder.

De staanders staan in beton dat gestort is in cortenstalen bakken.

Paulus van Gilst, in de showroom van Horeca Zonwering Nederland.

Werken volgens een stappenplan
Paulus legt het stappenplan uit dat gevolgd wordt bij dit soort opdrachten: “We aanschouwen eerst de locatie, we kijken, we luisteren en brengen advies uit. Als we het eens zijn over de eerste opzet, dan volgt er een visualisatie van het geheel, zodat helder wordt hoe alles er uit zou kunnen zien. Is dat eenmaal akkoord bevonden, dan volgt een calculatie en ontvangt de horecaondernemer een sluitende offerte. Bij opdracht voeren wij de gesprekken met de gemeente, zodat we communicatielijnen zo kort mogelijk zijn en er geen ruis op de lijn komt als de gemeente met vragen zit. De laatste stap is de realisatie van het geheel.”

Het overkapte terras beslaat in totaal 109 m2.

De keuze voor GIBUS
“Technisch gezien heeft GIBUS de juiste producten voor onze tak van sport. We maken goede sier met de rijke keuze in lakkleuren en doeken. Vanwege het uitgebreide programma van GIBUS kunnen we inventieve oplossingen aandragen voor bijna iedere situatie”, schetst Paulus. “Daarnaast is de ondersteuning die we krijgen vanuit Zwolle ook top. We doen zaken met GIBUS sinds zij Leiner hebben overgenomen, dat merk hadden we al langer in ons programma. GIBUS en Leiner hebben hetzelfde DNA, je ziet dat Leiner als technisch uitmuntend merk op het esthetische vlak een slag omhoog heeft gemaakt door het voortreffelijke Italiaanse design van GIBUS”, illustreert Paulus.

Tot besluit zegt hij: “We zijn heel blij met GIBUS en zien hen als echte partner. Fijn design in combinatie met robuuste techniek, dat is voor ons als horecaleveranciers ideaal. We verfraaien het terras en geven de garantie dat de producten doen wat ze moeten doen, ook als het weer ruw wordt.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2