Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Solero Parasols

2 maart 2024

Deel dit artikel

Groeiende high-end markt geldt ook voor parasols

Het mag ook thuis groter, luxer en in meervoud merkt Solero Parasols

In de zonweringsector is een duidelijke trend waarneembaar: het topsegment groeit. Net zoals bij knikarmschermen en overkappingen, neemt de vraag naar grotere en luxere parasols toe. Pim van Keulen van het in Best gevestigde Solero Parasols, kan er over meepraten. Met het seizoen voor de deur wordt er hard gewerkt aan een voorraad die ervoor zorgt dat er nooit misgegrepen wordt, wanneer de zon gaat schijnen. Ook de voorraad high-end parasols, vroeger vooral bestemd voor horeca-toepassingen, gaat voor een groot deel zijn weg vinden naar de luxere woonhuizen.

Luxe schaduw voor thuis
“Onze parasol Fratello is in alle opzichten nog steeds de hardloper in de collectie”, schetst Pim. “Deze zijwaarts kantelbare parasol wordt veel verkocht voor residentiële toepassingen en hij zet met zijn oppervlak van 300 cm x 300 cm dan ook elke tuintafel royaal in de schaduw. De top van de markt vraagt om steeds luxere producten en om die reden leveren we de Fratello en de Palestro parasol -die is 400 cm x 400 cm- nu ook met de mast in houtlook. Het gaat dan om een weerbestendige, industrieel aangebrachte houtlookfolie die optisch niet van echt hout te onderscheiden is. De folie is bovendien UV-bestendig, dus blijft mooi. Een groot voordeel is dat je geniet van het lichte gewicht en de sterkte van aluminium, met een mooie houtlook, zonder het aan hout klevend onderhoud.”

Wie de mooie zomeravonden doorbrengt onder een parasol, wil daar ook graag sfeervolle verlichting bij hebben. Solero Parasols heeft een nieuwe, oplaadbare spot in haar programma, waarmee in een handomdraai sfeer gecreëerd wordt in het donker. “Geen gedoe met kabels of het vervangen van batterijen, de spot kan gewoon opgeladen worden en een volle lading geeft een goed aantal branduren”, licht Pim toe.

‘Eigenaren van grote, luxe woonhuizen beslissen steeds vaker om zo’n grote horeca parasol voor thuis te nemen’

Steeds vaker zijn er parasols op meerdere terrassen in gebruik.

Van horeca-terras naar huisterras
Van oudsher zet Solero Parasols veel horeca-terrassen in de schaduw. Hiervoor worden de zwaardere, grotere modellen parasol gebruikt, met als hardlopers de Maestro van 400 cm x 300 cm of 400 cm x 400 cm en de Basto, van 400 cm x 400 cm of 500 cm x 500 cm. Pim: “Echte krachtpatsers die zon en regen weren en tegen een windvlaag kunnen. Meestal worden er meerdere parasols besteld, om zo het hele terras te overdekken. Deze worden dan gekoppeld met doekstroken, die de overgang tussen de parasols waterdicht maken.” Solero Parasols signaleert echter een trend: eigenaren van grote, luxe woonhuizen beslissen steeds vaker om zo’n grote horeca parasol voor thuis te nemen. “Bij grote huizen hoort vaak een groot terras, daar past zo’n horeca parasol perfect bij”, verklaart Pim. “Daarnaast zien we dat er per woning soms twee van dit soort grote parasols aangeschaft worden, simpelweg omdat men dan twee volwaardige terrassen in gebruik heeft. Een achter het huis en een aan de zijkant. Wordt het te heet achter het huis, dan zoekt met het terras aan de zijkant op.”

Plotseling mooi weer? Dankzij de grote voorraad kan Solero Parasols razendsnel leveren.

De mast in houtlook geeft een warme, natuurlijke uitstraling.

Nieuwe kleur antraciet doek aan de collectie toegevoegd
Dit jaar heeft Solero Parasols de doekcollectie uitgebreid met nieuw doek in de kleur antraciet ‘charcoal’. “Oorspronkelijk is dit doek door ons in de collectie genomen voor de parasols bij de Mc Donalds vestigingen, de kleur werd voorgeschreven binnen hun corporate identity”, aldus Pim. “Het doek past echter zo goed bij de heersende smaak van de consument, dat we besloten hebben het standaard in onze doekcollectie op te nemen.” Tot besluit zegt Pim: “Een accessoire die ook aan populariteit toeneemt, is de verrijdbare parasolvoet. Ideaal om snel schaduw te creëren op iedere gewenste plek.” Solero Parasols heeft er hard aan gewerkt om klaar te zijn voor de start van het mooie weer en garandeert razendsnelle levertijden, dankzij de voorraad in Best.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2