Rubriek

Horren

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media/Horren Industrie Nederland

9 maart 2024

Deel dit artikel

Horren en raamdecoratie in framewerk ideaal voor monteur en consument

‘Alles wat in een frame zit hoort bij Easyfit©

Stel je eens voor dat je in een oogwenk klaar bent met de montage van een plisséhordeur, plisséraamhor of plisségordijn. Geen boren en schroeven, maar het product kant en klaar gemonteerd in een aluminium frame in of op een kozijn plaatsen. Een magneetframe met een kleur gecoördineerde afwerking, perfect passend bij het product en met een oogstrelende afwerking… Dat kan allemaal, met het Easyfit© systeem van Horren Industrie Nederland. We spreken directeur/eigenaar Cees van Mechelen en Erwin van Ledden, hoofd productie/technisch adviseur over deze innovatieve oplossing.

Gemak dient de mens
Het idee is even simpel als doeltreffend: horren en raamdecoratie voorgemonteerd leveren in een aluminium framewerk. Cees van Mechelen benoemt het gemak dat het Sinax Easyfit© systeem oplevert: “Allereerst is er het montagegemak. De monteur -of de consument- kan het voor gemonteerde product zo in het kozijn plaatsen. Er komt geen boormachine of schroevendraaier aan te pas. Esthetisch gezien is dit een prachtige oplossing, aangezien je de raamdecoratie of hor als het ware hebt ‘ingelijst’. Je ziet dus geen kieren, het framewerk overlapt het kozijn en biedt daardoor een prachtige afwerking. Dan hebben we nog niet gesproken over de rijke kleurkeuze. De frames en aluminium onderdelen van het product worden gepoedercoat in eigen beheer, het palet aan kleuren sluit naadloos aan op de momenteel gangbare kleuren in de woningbouw. Door het gepoedercoate framewerk integreert de raamdecoratie of hor naadloos in het kozijnbeeld.”

Naast het montagegemak en het visuele comfort dat Sinax Easyfit© oplevert, zijn er ook andere voordelen te benoemen. Het framewerk verhoogt de stevigheid van het product en de producten zelf zijn storingsongevoeliger, eenvoudigweg omdat er geen montagefouten gemaakt kunnen worden. Erwin van Ledden: “Denk je eens in wat een gemak je van Easyfit© hebt als er ramen gewassen moeten worden, of een kozijn een nieuw verfje moet krijgen. Gewoon het framewerk uit het kozijn nemen en je kunt overal bij. Geen schroevendraaier nodig, binnen een paar seconden heb je het product verwijderd. En met hetzelfde gemak plaats je na gedane arbeid het geheel weer terug.” Sinax Easyfit© is leverbaar als plisségordijn, plisséhordeur, raamplissé, aluminium jaloezie en als inzethor. “Voor de plisségordijnen geldt dat werkelijk alle gangbare manieren van optrekken en neerlaten beschikbaar zijn, ook de bekende ‘bottom up top down’ en ‘day and night’ varianten, zelfs elektrische bediening is een van de opties. Uiteraard met een Brel motor!”, aldus Erwin.

Deze plissé hordeur is uitgevoerd met speciaal pollengaas.

Easyfit© magneetframe plissé ‘top-down-bottom-up’.

Zeer geschikt om te verkopen als Doe-Het-Zelf product
Cees van Mechelen ziet in Easyfit© producten een perfecte kans om omzet te genereren via een webshop. “Natuurlijk kun je als dealer genieten van een stuk montage gemak, de monteur is sneller weg dan normaal en de kans op montagefouten is welhaast nul procent. Maar dat maakt Easyfit© nou juist zo geschikt om als Doe-Het-Zelf product via een webshop te verkopen. Met Easyfit© raamdecoratie of horren zie je de klanten terug, niet de producten.”

Ook leverbaar met pollengaas
Er gaat niets boven een goede nachtrust, maar vooral in de pollentijd is deze nog wel eens ver te zoeken voor hooikoortspatiënten. Ook daar heeft Horren Industrie Nederland een goede oplossing voor. “We leveren een Easyfit© Plisséhor met anti-pollengaas”, meldt Erwin van Ledden. “Lekker slapen met het raam open, met frisse lucht die naar binnen komt. Maar dan zonder pollen. Niet alleen goed voor de nachtrust natuurlijk, maar ook om je hele huis te kunnen luchten, zonder het risico dat er pollen naar binnen waaien.” De Plisséhor met anti-pollengaas is slechts 18 mm dik en biedt echt een toegevoegde waarde.

Easyfit© combinatie hor en plissé.

Easyfit© 17 mm raamplissé.

Easyfit© Roof plissé, ook als hor te krijgen, of een combinatie van plissé en hor.

‘De monteur -of de consument- kan het voor gemonteerde product zo in het kozijn plaatsen’

Met hetzelfde gemak plaats je Easyfit© Roof in een verandadak
“Speciaal voor verandadaken en overkappingen hebben wij de Easyfit© Roof ontwikkeld”, legt Cees van Mechelen uit. “Juist daar ervaar je het gemak van het Easyfit© frame. Monteurs staan meestal boven hun macht te werken en consumenten die graag zelf monteren, zien boren in de profielen van hun veranda of overkapping niet zitten. Ook is er vaak een clausule in de garantievoorwaarden opgenomen waarin staat dat er niet geboord mag worden in het aluminium van de dakconstructie. Met dit systeem heb je echt nergens last van, het is een kwestie van op de plaats aanbrengen en genieten van je nieuwe plissés.”

Tot besluit zegt Cees van Mechelen: “We blijven innoveren en Sinax Easyfit© is daar een mooi voorbeeld van. Dealers zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met dit tijd en geld besparende montagesysteem.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2