Rubriek

Motoren

Tekst: Jan Mol
Beeld: Driekleur-Besturingen/iStock

4 maart 2024

Deel dit artikel

‘Je kunt alles wel alleen willen doen, maar je hebt elkaar gewoon nodig’

Rianne Spiekerman van Schellekens & Schellekens, over Driekleur-Besturingen

Of het nu gaat om complexe besturingen, exotische hardware of gewoon hulp in drukke tijden, steeds meer zonweringprofessionals roepen de hulp in van Driekleur-Besturingen. Frits van Veelen en zijn team treden vakkundig op in naam van hun klanten en zorgen voor een soepel proces, met blije eindgebruikers als uitkomst. Zonwering Magazine sprak met een aantal klanten van Driekleur-Besturingen en vroeg hen naar hun ervaringen met de techneuten uit Noord-Holland.

‘Ze zijn stipt en strak georganiseerd’
Een uitspraak van Dirk van Berchum, eigenaar van Van Berchum Zonwering & Rolluiken uit Werkendam. “Ongeveer drie jaar geleden hebben we voor het eerst hun hulp ingeroepen. Dat was bij een school, waar we te maken kregen met een gevel met meerdere hoeken. Op elke hoek zat een zonnescherm, voorzien van een 230V motor. Gevraagd werd om alles aan te sluiten met zon- en windautomaten, relaiskasten en een centrale bediening. Door de drukte ontbrak het ons aan tijd om hier eens stevig in te duiken, dus hebben we Driekleur-Besturingen ingeschakeld”, vertelt Dirk. “In het begin moesten we even wennen aan elkaar, maar alles verliep prima. Sindsdien maken we regelmatig gebruik van hun diensten. We laten Driekleur-Besturingen vooral komen op projecten, van klein tot groot. Zo ook in Breda bij de Bergman Clinics, waar een bestaande, voor ons volledig onbekende installatie zat. Er moest een storing opgelost worden en Driekleur-Besturingen deed dat voortreffelijk, er zit een enorme berg kennis bij hen.” Dirk spreekt lovend over het hoge meedenkgehalte: bij een onderhoudsproject zorgde Driekleur-Besturingen voor een extra handzender, zodat de monteurs de zonweringen buiten konden bedienen. “Ook in de offertefase van een project roepen we hun hulp wel eens in”, licht Dirk toe. “Situaties vragen soms om creatieve, technische oplossingen. Daarvoor zit je prima bij Driekleur-Besturingen.”

Driekleur-Besturingen is bevoegd om e-installatiewerk te verrichten.

‘Door Driekleur-Besturingen erbij te halen is alles meteen goed geregeld en zelf hebben we de handen vrij, om ons werk te doen’

‘Deze jongens gaan door waar het begrip van de elektricien stopt’
Peter Brands, eigenaar van Brands Zonwering & Rolluiken uit Veldhoven, herinnert zich de eerste keer nog goed. “Dat was drie jaar geleden, bij een school in Hoeven. Er hing zes jaar oude zonwering waar echt van alles mis was met de besturing. De elektricien had alles verkeerd aangesloten en het was een zoekplaatje van jewelste. Driekleur-Besturingen kwam met de oplossing, maar er moest heel wat gebeuren aan het elektranetwerk ter plaatse om alles gangbaar te krijgen. Deze jongens gaan door waar het begrip van de elektricien stopt”, verklaart Peter. “Frits van Veelen en zijn team zitten echt in een nichemarkt. We halen hen vooral bij projecten, vooral als er sprake is van complexe besturingen, zoals bijvoorbeeld bij KNX-systemen. Voor ons is het onmogelijk om in de daarmee samenhangende software te komen, wat echter wel een must is. Driekleur-Besturingen heeft de kennis in huis om diep het systeem in te gaan.” Peter Brands legt uit dat hij Driekleur-Besturingen vooral inhuurt bij problemen met bestaande zonweringen. Als voorbeeld noemt hij het ROC in Eindhoven, waar sprake was van 78 leslokalen met zonwering. “Het was examentijd en de zonweringen werkten niet. Acht jaar oud materiaal dat zijn werk niet doet als je het echt nodig hebt. Haast was geboden en Driekleur-Besturingen was er snel, om vervolgens te constateren dat er waterschade zat aan de printplaten. De leverancier was bekend, maar deze gaf niet thuis, omdat het materiaal over de garantiedatum was. Binnen drie dagen werkte alles weer, dankzij de inzet van Driekleur-Besturingen. Zij zijn zeer service minded en gericht op oplossingen, tegen nette tarieven. Als zonweringsbedrijf denk ik er niet meer over om zelf dit soort problemen te gaan oplossen.”

‘Alles meteen goed geregeld en zelf hebben we de handen vrij’
Ook Zonwering Industrie Makkum maakt regelmatig gebruik van Driekleur-Besturingen. Arnout Wever, directeur, vertelt: “We hebben al een historie met Driekleur-Besturingen die dateert uit 2018. We hadden een probleeminstallatie bij een school in Lemmer en zaten niet te wachten op allerhande nare verrassingen. Driekleur-Besturingen loste alles binnen een dag op.” Zonwering Industrie Makkum laat de technici van Driekleur-Besturingen vooral komen bij projecten in de utiliteit en merkt ook op dat e-installateurs vaak onvoldoende kennis hebben van besturingen van zonwering. “Zonweringsinstallatietechniek is in de bouw vaak echt een ondergeschoven kindje. Draden die verkeerd aangesloten zitten, of helemaal niet aanwezig zijn, verkeerde relaiskasten gemonteerd en ga zo maar door. Door Driekleur-Besturingen erbij te halen is alles meteen goed geregeld en zelf hebben we de handen vrij, om ons werk te doen. Daar krijg je blije klanten door! De responstijd is prima en de technici van Frits van Veelen rijden echt het hele land door om je te helpen.”

Installatie op het dak van de door Driekleur-Besturingen zelf ontwikkelde sensormast.

Driekleur-Besturingen treedt op als ambassadeur van haar klanten.

Automaat met Somfy BUCO.

‘We zetten Driekleur-Besturingen regelmatig in als er dieper ingegaan moet worden op besturingstechniek’
We spreken Rianne Spiekerman, Leidinggevende Service & Onderhoud bij Schellekens & Schellekens uit Beuningen. Zij werkt nu ongeveer twee jaar met Driekleur-Besturingen en zet hen regelmatig in wanneer er dieper ingegaan moet worden op besturingstechniek. Rianne: “Naast het feit dat we producent van verschillende zonweringen zijn, doen we ook onderhoud en service aan projecten die we niet zelf geleverd hebben. We komen soms voor ons onbekende automaten tegen, die te veel tijd in beslag zouden nemen voor onze monteurs als ze diep het systeem in moeten gaan. Daar komt bij dat zij als zonweringsmonteurs niet de bevoegdheid hebben om e-installatiewerk te verrichten. Driekleur-Besturingen heeft die bevoegdheid wel en er is kennis aanwezig over bijna elk merk automaat. Het is prettig dat zij merkonafhankelijk werken. Ook sterk: in een bestaande configuratie kan Driekleur-Besturingen ook een deelvervanging doen. Daarvoor gebruiken ze dan hardware die voor de situatie het meest geschikt is. Je kunt alles wel alleen willen doen, maar je hebt elkaar gewoon nodig. Dankzij het specialisme van Driekleur-Besturingen kunnen wij completer zijn.”

‘Het gemak van alles uit één hand kunnen betrekken’
Voor Frank van Kerkwijk, eigenaar van Ambiance IJmond in Beverwijk, is Driekleur-Besturingen echt een stille vriend die te hulp schiet wanneer het nodig is. “We werken vier jaar met Frits van Veelen en zijn team, naar volle tevredenheid. De eerste keer was bij een project, waar diverse storingen werden opgelost.” Frank herinnert zich een ander project nog goed, een wooncomplex voor senioren: “Daar hingen tot wel 350 zonweringen, die naast individuele bediening ook een centrale bediening nodig hadden. De aanwezige systemen waren verouderd, Driekleur-Besturingen zorgde ervoor dat alles naar wens van onze opdrachtgever werd uitgevoerd. We maken graag gebruik van de door Driekleur-Besturingen ontwikkelde sensormast, in combinatie met motoren en automaten van Somfy. Alles wordt opgepakt, ook het e-installatiewerk. Het gemak van alles uit één hand kunnen betrekken, prettige communicatie met korte lijnen, direct contact en snel kunnen schakelen is vooral bij woonzorg complexen van cruciaal belang.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2