Rubriek

Overkappingen

Tekst: Jan Mol
Beeld: Surma Systems

11 december 2023

Deel dit artikel

Overkappingen en zonweringen sinds 1992

SURMA SYSTEMS breidt activiteiten uit in Nederland en België

In de Poolse plaats Bulowice worden al meer dan 31 jaar producten gemaakt die het leven aangenamer maken. SURMA SYSTEMS produceert terrasoverkappingen, lamellendaken, zipscreens en beglazing voor terrasoverkappingen. Aan het roer staat inmiddels de tweede generatie Surma, de broers Marcin en Piotr Surma hebben het bedrijf van hun vader overgenomen. In Polen zelf is SURMA SYSTEMS niet meer weg te denken en beschouwt het bedrijf zichzelf als nationaal marktleider. SURMA SYSTEMS heeft een sterke groeiambitie en kijkt al een tijd over de grens. Met afnemers in Duitsland, Oostenrijk, Zweden, België, Nederland en andere EU-landen, wil het bedrijf nu de banden met de Nederlandse en Belgische markt nog verder aanhalen.

Europese grondstoffen
SURMA SYSTEMS kan met trots melden dat alle producten die in Bulowice de fabriek verlaten, 100% gemaakt worden met Europese grondstoffen. Onder de partnerbedrijven treffen we klinkende namen aan, zoals heroal, Serge Ferrari, Somfy en Copaco. “We leveren onze kwaliteitsproducten in 15 landen, naar in totaal meer dan 6.000 afnemers”, vertelt exportmanager Michał Stachurka. “SURMA SYSTEMS investeert voortdurend in haar machinepark en medewerkers. Op de allernieuwste machines worden onze producten gemaakt, waarvan een groot deel is ontstaan vanuit een eigen ontwikkeling.”

In totaal werken er meer dan 50 mensen bij SURMA SYSTEMS. Een absolute highlight in het leveringsprogramma wordt gevormd door de Bioclimatic Pergola Toscana. Gosia Lipka, export manager Benelux, verantwoordelijk voor de communicatie met de Beneluxmarkt, licht toe: “De Bioclimatic Pergola Toscana is een elektrisch bediende terrasoverkapping, met kantelbare lamellen. Dit pergolasysteem combineert het beste van twee werelden. De overkapping beschermt tegen alle weersinvloeden en met de kantelbare lamellen kan de toetreding van zonlicht volledig gereguleerd worden. Een absolute meerwaarde voor ieder terras, of dit nu bij mensen thuis is, of in de horeca.” Dit lamellendak kan voor extra comfort worden voorzien van geïntegreerde led-verlichting.

De SURMA SYSTEMS fabriek in vogelvlucht.

Het hele jaar door comfortabel buitenleven
Om 365 dagen per jaar te kunnen genieten van het buitenleven, levert SURMA SYSTEMS oplossingen waarmee pergola’s aan de voor- en zijkanten kunnen worden afgesloten. Wie de zon buiten wil houden en de wind wil temperen kiest voor zipscreens ter afsluiting, wie nog een stap verder wil gaan en een echte tuinkamer wil creëren, kan de zijkanten dichtmaken met beglazing. Uiteraard kunnen screens en beglazing ook samen worden toegepast, voor een maximale functionaliteit. SURMA SYSTEMS levert alles uit één hand.

Naast de Bioclimatic Pergola Toscana, produceert SURMA SYSTEMS ook terrasoverkappingen met weerbestendig doek als dak. Michał Stachurka: “We beschikken over diverse oplossingen om beschut buiten te kunnen verblijven. Pergola Portofino wordt door ons voorzien van waterdicht doek dat als een harmonica in en uit kan schuiven. Een ideale zon- en regenwering. Kenmerkend voor de Portofino is dat het dak onder een hoek loopt. Met de onlangs geïntroduceerde Pergola Milano kan in een haakse opstelling gewerkt worden. Het harmonica gevouwen doek loopt in deze pergola volledig horizontaal, in een zeer compacte constructie. Deze pergola wordt ook veel als vrijstaande uitvoering geleverd. Beide systemen worden elektrisch bediend en kunnen worden voorzien van led-verlichting.” Opmerkelijk is het feit dat er ook een handmatig bediend instapmodel in het leveringsprogramma zit: de Pergola Palermo. Michał Stachurka licht toe: “De Palermo is ideaal voor mensen die geen hoge eisen stellen aan bediencomfort, maar wel waarde hechten aan de functionaliteit en kwaliteit van hun pergolasysteem.”

Screendoek wordt volledig uit eigen voorraad en in eigen huis geconfectioneerd.

‘SURMA SYSTEMS levert oplossingen waarmee pergola’s aan de voor- en zijkanten kunnen worden afgesloten’

Piotr (links) en Marcin Surma hebben het bedrijf van hun vader overgenomen.

Een absolute highlight in het leveringsprogramma wordt gevormd door de Bioclimatic Pergola Toscana, hier uitgevoerd met glazen schuifwanden.

Volledige ondersteuning
Gevraagd naar de manieren waarop SURMA SYSTEMS de Nederlandse en Belgische klanten ondersteunt, antwoordt Gosia Lipka: “Dat begint al met het feit dat onze Nederlandse en Belgische klanten in hun eigen taal met ons kunnen communiceren. Daarnaast bieden wij onze dealers de nodige ondersteuning door middel van product training, montage training, een gratis startpakket met demo’s, een speciaal marketingpakket en we geven aantrekkelijke kortingen op showroombestellingen. Wie voor uitdagingen komt te staan als het om techniek gaat, kan terugvallen op de expertise van onze technische afdeling.” SURMA SYSTEMS levert franco naar de Benelux landen, met een levertijd die meestal zo’n vier weken bedraagt. “Uiteraard wordt ruim van tevoren de exacte dag van levering naar de klant bevestigd”, aldus Gosia Lipka.

Goede kwaliteit met een eerlijke prijs
Marcin en Piotr Surma hebben de ambitie om uit te groeien tot één van de marktleiders op het gebied van buitenleven, screens en zipscreens. “We zijn een interessante partner voor vakhandelaren die waarde hechten aan kwaliteit met een eerlijk prijsbeleid”, vertelt Marcin Surma. “Kwaliteit is al meer dan 30 jaar onze prioriteit en we staan achter de producten die onze fabriek verlaten.” Tot besluit zegt Piotr Surma: “Wij zoeken naar wederverkopers die samen met ons een lange termijn relatie willen opbouwen, niet alleen voor incidentele projecten. Met de juiste intenties kunnen we sterke partnerschappen bouwen.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2