Rubriek

In bedrijf

Tekst: Jan Mol
Beeld: METABO

11 december 2023

Deel dit artikel

Snoerloze powertools worden nog interessanter dankzij CAS

METABO is aangesloten bij Cordless Alliance System

Waar zouden we zijn zonder ons accugereedschap? Tel maar eens hoeveel snoerloze schroefboormachines er in de fabriek, in de werkplaats en op locatie bij de eindklant gebruikt worden. Snoerloos werken is de norm geworden en zorgt voor snelheid en veiligheid. METABO is koploper als het gaat om kwalitatief hoogwaardig accugereedschap en voegt een absolute meerwaarde toe door de accupacks te laten vallen onder het CAS-systeem. Enno Riemersma, Brand Manager bij METABO, vertelt: “Alle bij CAS aangesloten producenten van snoerloze powertools werken met onderling uitwisselbare accu-packs. Ook voor de zonwering- en rolluikensector is dit zeer welkom, je grijpt namelijk nooit meer mis. Kunnen doorwerken waar anderen moeten stoppen geeft een voorsprong. De range met snoerloze producten die binnen het CAS-systeem vallen omvat nu al meer dan 300 machine van meer dan 30 verschillende merken, dat efficiënter snoerloos werken tot in alle gelederen van je bedrijf kan worden doorgevoerd.”

Eén type accu voor alles, alles voor één type accu!
METABO heeft met de keuze om zich bij het Cordless Alliance System aan te sluiten de gebruikers van snoerloze powertools een groot plezier gedaan. “Het is nu geen probleem meer om te werken met een mix aan merken als het om snoerloze powertools gaat. Je kunt gewoon voor elke powertool je favoriete merk kiezen, als dit merk bij CAS is aangesloten, dan weet je dat je zonder zorgen te hebben over verschillende types oplader altijd een accu-pack binnen handbereik hebt. Kijk maar eens hoeveel verschillende modellen opladers en accu-packs je vroeger moest meeslepen naar het werk. Aan dat probleem is nu een eind gemaakt”, schetst Riemersma.

Koolborstelloze reciprozaag

‘Kunnen doorwerken waar anderen moeten stoppen geeft een voorsprong’

Dubbele laadkracht
Wie screens of rolluiken monteert kent het probleem: er moeten veel gaten geboord worden, er moet veel geschroefd worden, er gaat dus behoorlijk wat accu-power doorheen. Er lagen in het verleden dan meerdere lege accu-packs te wachten om opgeladen te worden, terwijl er maar één lader aanwezig was. Dat probleem heeft Metabo prachtig opgelost met de introductie van een bijzonder laadstation. De ASC 145 Duo laadt namelijk twee 18 Volt accu-packs parallel op. En dat ook nog eens in slechts één uur tijd! Riemersma licht toe: “De ASC 145 is geschikt voor alle Li-Ion en LiHD accu-packs, van 12 tot 36 Volt. Alle CAS-compatibele accu’s kunnen hiermee opgeladen worden.” Het laadvermogen is twee keer zo hoog als bij een standaard supersnellader, dankzij de gepatenteerde AIR COOLED-laadtechnologie van METABO. “Door extra koeling ontstaat er een snellere oplaadtijd en krijg je een langere levensduur van de accu-packs.”

Omschakelen op CAS loont, met meer dan 30 verschillende merken in snoerloze powertools

Snoerloos werken in de ruimste zin van het woord
Loop in gedachten eens langs alle powertools die gebruikt worden tijdens de assemblage en montage van zonwering en rolluiken. Bedenk dan hoe mooi het zou zijn als al deze snoerloze gereedschappen dezelfde accu delen. Zitten er nog powertools bij mét snoer? Dan is de kans groot dat METABO daar een snoerloze variant voor kan leveren, die in kracht niet onder doet voor zijn bedrade broertje. Afscheid nemen van snoeren werkt veiliger. Een bekend probleem in zonweringsland: de monteur staat op de ladder, de boor loopt vast in de muur en de boormachine begint te tollen. Een bedrade machine kan dan het snoer om de pols van de monteur wikkelen met alle gevolgen van dien. Wie graag snel en veilig de ladder op- en afloopt, is sowieso gebaat bij snoerloos gereedschap. Geen voedingskabel meer die een hindernis kan vormen op de sporten van de ladder. Riemersma: “Werkelijk alles kunnen we snoerloos leveren, niet alleen de powertools, maar ook die bouwradio, de bouwlamp en de bouwstofzuiger. Uiteraard allemaal met uitwisselbare accu-packs!”

In de wereld van terrasoverkappingen wordt er regelmatig gebruikt gemaakt van afkortzagen op de werkplek. Ook die zijn in krachtige, snoerloze varianten leverbaar. De snoerloze stofzuiger sluit je voor het gemak direct aan op de tafelzaag. Gemak dient de mens en METABO heeft dat goed begrepen.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2