Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Sunshade Experts

11 december 2023

Deel dit artikel

Spraakmakende producten en upgrades voor 2024

Sunshade Experts timmert hard aan de weg

Als ontwikkelende partij zit Sunshade Experts nooit stil. Voor 2024 heeft de in Zabrze (Polen) gevestigde fabriek dan ook een aantal mooie innovaties in petto. Sunshade Experts reageert hiermee op vragen uit de markt en maakt met de nieuwe toevoegingen haar leveringsprogramma nog completer. Pieter de Wildt, sales & servicemanager Noord-Europa, neemt ons mee langs de introducties die voor 2024 in de agenda staan. “De noviteiten bestaan uit nieuwe producten waar vraag naar is en uit upgrades en aanpassingen die bijdragen aan meer verkoopkansen en het gemakkelijker kunnen monteren en service verlenen”, verklap hij alvast.

Nieuws op het gebied van screens
Elke professional heeft weleens voor de uitdaging gestaan: bij de klant treffen we een dakvenster aan, of een uitzetvenster in de gevel. Daar zou je het liefst een screen op het draaiende raamdeel willen monteren, maar de reguliere screens zijn daar eigenlijk te fors voor. Sunshade Experts heeft nu een sluitend antwoord op deze uitdaging: de Mini Zip. De Wildt: “De Mini Zip is een extreem compact zipscreen, met ranke geleiders en een kleine omkasting, met handbediening. Dit zipscreen kan keurig gemonteerd worden op draaiende raamdelen en biedt daarmee een perfecte oplossing. De kleurkeuze in omkasting, geleiders en doek volgt de normale screens. De consument heeft daarmee ineens een enorm pallet om uit te kiezen, volledig anders dan wanneer er gekozen zou worden voor een standaard screentje van de dakvensterfabrikant. Bovendien geef je de consument nu de mogelijkheid om screens op deze bijzondere locaties volledig mee te laten gaan in de kleurkeuze van de normale screens. Zo creëer je een mooie eenheid. Klein, fijn en functioneel dus.”

Ander screen nieuws komt in de vorm van de nieuwe 105 omkasting, die besteld kan worden als contramontage uitvoering met een revisiedeksel. “Dit deksel zit naar keuze aan de achterkant of onderkant. Dat betekent dat voor servicewerkzaamheden de zonweringspecialist gewoon aan de gevel kan werken en niet meer binnen hoeft te zijn. Deze ontwikkeling is belangrijk, aangezien er vanuit de aannemerij steeds vaker gevraagd wordt om screens in inbouwuitvoering.” Sunshade Experts heeft verder haar inbouw screens RS Smart 110L en RS Smart 110B een upgrade gegeven: moderne, snelle montage bespaart professionals kostbare tijd. Dankzij extra clips past het screen in elke nis die is voorbereid voor blinde montage. Het hele systeem is gemakkelijk te onderhouden, met eenvoudige vervanging van onderdelen en kapdelen. Alles is ontworpen om het de servicemonteur zo gemakkelijk mogelijk te maken, mocht het nodig zijn om een onderdeel of doek te vervangen.

‘De Mini Zip is een extreem compact zipscreen, met ranke geleiders en een kleine omkasting, met handbediening’

De Mini Zip kan keurig gemonteerd worden op draaiende raamdelen en biedt daarmee een perfecte oplossing.

Pieter de Wildt, sales & servicemanager Noord-Europa.

Een bijzondere verandazonwering
Sunshade Experts introduceert de nieuw ontwikkelde verandazonwering Salerno. Een prachtig vormgegeven zonnescherm dat rank oogt en op verschillende manieren te monteren is, onder andere op voetjes, met clips of middels een klikprofiel. “De maximale maten bedragen 3000 mm x 4000 mm of 4000 mm x 3000 mm”, licht De Wildt toe. “Dit product is bovendien staand en liggend toe te passen en kan ook zijwaarts rollen indien nodig.”

Driebuis systemen komen weer terug
Wie lang genoeg meeloopt in de sector kan zich herinneren dat er vroeger twee soorten knikarmschermen het meest verkocht werden: 2-buis knikarmschermen en 3-buis knikarmschermen. De 3-buis variant maakte gebruik van een draagbuis waaraan alle onderdelen gemonteerd zitten, de draagbuis werd in consoles gehangen die op de meest ideale plekken op de muur gemonteerd werden. “Eigenlijk was dat prima, want je kon de sterkste montagepunten opzoeken en breder gaan met je scherm dan bij een 2-buis systeem”, merkt De Wildt op. “De markt vraagt vandaag meer dan ooit om extra brede schermen, voor grote woonhuizen en horeca bijvoorbeeld. Reden voor Sunshade Experts om, in verbeterde vorm, het 3-buis systeem opnieuw te introduceren.” De knikarmschermen Lago en Scala zijn hier het gevolg van. De Scala kan maar liefst tot 12 meter breedte in een enkele uitvoering geleverd worden!

Knikarmscherm Lago biedt vele technische en functionele voordelen. De kwaliteit van de afwerkingen zorgt voor esthetiek tot in het kleinste detail. Lago kan geleverd worden tot 12 meter breedte in een uitvoering met vier armen, met een uitval van 4 meter maximaal. De kap kan geleverd worden als open model, semi open model, semi cassette of volledige cassette. Tevens zijn er diverse opties in toegevoegde ledverlichting beschikbaar. Kijken we naar knikarmscherm Scala, dan zien we een 3-buis systeem met een unieke vormgeving, ideaal voor liefhebbers van minimalistisch en clean design. Dit ontwerp biedt een mooie technologische oplossing voor moderne architectuur. De esthetiek van de Scala maakt hem perfect om te integreren in de gevel, dankzij de gestileerde constructie en rechte afwerking. Ook hier geldt dat grote afmetingen geen probleem zijn. Scala heeft ledverlichting geïntegreerd in de profielen van de cassette, de voorlijst en armen. De techniek van dit scherm maakt dat motor en doek vervangen kunnen worden zonder eerst het scherm te hoeven demonteren.

De esthetiek van de Scala maakt hem perfect om te integreren in de gevel, dankzij de gestileerde constructie en rechte afwerking.

Verandazonwering Salerno is een prachtig vormgegeven zonnescherm dat rank oogt en op verschillende manieren te monteren is, onder andere op voetjes, met clips of middels een klikprofiel.

De nieuwe 105 omkasting kan besteld worden als contramontage uitvoering met een revisiedeksel, naar keuze aan de achterkant of onderkant.

Welkom, markisolette!
Een markisolette is een combinatie van een uitvalscherm en verticaal scherm. Markisolettes worden veelal toegepast op plaatsen met hoge ramen. Eerst zakt het scherm recht langs het hoge deel van het raam, om vervolgens als uitvalscherm uit te klappen. De markisolette is daarmee niet alleen heel functioneel, maar ook nog eens sfeervol. “Het draagt op een functionele manier bij aan het karakter van een gevel. Met een rijke keuze in doeken, lakkleuren en motoren is de markisolette nog steeds van deze tijd. Voor Sunshade Experts is dit scherm een mooie aanvulling op programma. De vakhandel hoeft ook in dit geval dus geen ‘nee’ meer te verkopen, wanneer er sprake is van hoge ramen”, besluit De Wildt.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2