Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media

4 maart 2024

Deel dit artikel

Sunshade Experts laat expertise en innovatie zien

Bezoekers op de stand op R+T 2024 aangenaam verrast

Waar konden we beter kennisnemen van de nieuwste ontwikkelingen bij Sunshade Experts dan op de R+T 2024? Ook Zonwering Magazine werd hartelijk ontvangen op de stand, met als gastheer Pieter de Wildt. Hij gaf aan dat er aan aandacht voor de nieuwe producten geen gebrek was, getuige de toestroom van bezoekers van over de hele wereld. “We ontvingen veel professionals uit Australië, Canada, de Verenigde Staten en ook de aandacht voor ons bedrijf vanuit Duitsland is enorm toegenomen. Uiteraard mochten we ons tevens verheugen in een groot aantal bezoekers uit Nederland. Het bezoek kwam goed gedoseerd op de stand en de reacties op wat we toonden zijn meer dan goed.”

Een mooie primeur
Speciaal voor toepassing op veranda’s, serres en tuinkamers ontwikkelde Sunshade Experts de Salerno. Op R+T 2024 werd het prototype voor het eerst getoond aan het publiek. Pieter: “We ontvingen veel positieve reacties op Salerno. Deze zonwering maakt gebruik van acryldoek, is licht van gewicht en beschikt over een omkasting en profielen die in alle opzichten bescheiden van formaat zijn. Het is een mooi stuk engineering van onze R&D-afdeling.” Ook de verschillende montagemogelijkheden vielen in de smaak bij de bezoekers, de Salerno kan vrijstaand toegepast worden op poten, ingezet worden als onderglas zonwering en uiteraard als bovenglas variant. “De maatvoering is maximaal 300 cm breed x 400 cm uitval of omgekeerd, 400 cm breed x 300 cm uitval”, licht Pieter toe. “Een mooie feature is het toegepaste Dyneema® band dat zorgt voor de aandrijving van de voorlijst. Dit band is ultra weerbestendig, werkt geruisloos in de profielen en wordt geprezen vanwege weinig rek in combinatie met een zeer hoge breekkracht. Dat maakt de Skylux per definitie duurzamer.”

Salerno in de onderglas uitvoering. Elegante vormgeving, licht in gewicht en ijzersterke prestaties.

Pieter de Wildt, sales & servicemanager Noord-Europa.

‘Speciaal voor toepassing op veranda’s, serres en tuinkamers ontwikkelde Sunshade Experts de Salerno’

Sunshade Experts gaat door waar anderen stoppen
Deze uitspraak mag zowel letterlijk als figuurlijk genomen worden. “We herintroduceren de Markisolette”, vertelt Pieter. “Terug van weggeweest, omdat we voorspellen dat er steeds meer vraag komt naar zonwering die hoge ramen kan afdekken, maar in de onderste regionen van het raam voor vrij uitzicht kan zorgen en een stuk beleving.” Het is een dappere stap om de Markisolette opnieuw onder de aandacht te brengen, gezien het feit dat steeds meer fabrikanten ermee stopten. “Standaard is dit zonnescherm uitgevoerd met gasveerarmen. Qua design zijn we echt opnieuw naar de tekentafel gegaan, om te kunnen voldoen aan de hedendaagse norm. Een compact vormgegeven cassette is het gevolg, met een tussenrol die netjes mee naar binnengaat, de omkasting in. Strak design en veel beleving, gecombineerd met functionaliteit die beslist weer gewaardeerd gaat worden.”

Als we dan praten over doorgaan waar anderen stoppen, dan hebben we het over het screen RS Smart 150. Een titanenzonwering, met een maximale oppervlakte van 700 cm breed x 600 cm hoog. Op R+T toonde Sunshade Experts een uitvoering van 500 cm breed x 500 cm hoog, wat op zich ook al een enorm gevaarte is. En het mooiste: het doek hangt zo strak als een snaar.

De door Sunshade Experts ontwikkelde Markisolette is een moderne interpretatie van het aloude concept.

In gesloten toestand is bij de Markisolette ook de tussenrol keurig opgeborgen.

Om de maatverhoudingen kracht bij te zetten poseert Pieter de Wildt voor het screen RS Smart 150, hier in 500 cm x 500 cm getoond.

Screens speciaal geschikt voor vliesgevels
Om architecten tegemoet te komen heeft Sunshade Experts een speciale middengeleider voor screens ontwikkeld die slechts 50 mm breedte in beslag neemt. “Je kunt twee separaat bedienbare screens huisvesten in een doorlopende kap, uitgevoerd met deze ranke middengeleider”, toont Pieter. “Ook voor deze innovatie was er veel aandacht, het lost namelijk een esthetisch probleem op.”

Knikarmscherm Formosa Max zorgde voor de juiste sfeer boven de bar.

Joanna de Wildt, Pieter de Wildt en accountmanager Piotr Slowik.

Sfeer creëren met de Formosa Max
Een absolute blikvanger op de stand werd gevormd door knikarmscherm Formosa Max, dat pontificaal boven de bar hing. De optioneel bestelbare LED-verlichting zorgde voor een bijzondere sfeer en oogste veel lof, omdat de lichtlijnen voortreffelijk in de profielen van de voorlijst en de armen geïntegreerd waren. De compacte, ronde omkasting deed niet vermoeden dat dit scherm maar liefst in een maatvoering van 600 cm breed x 400 cm uitval geproduceerd kan worden. “En dat met slechts twee solide ophangpunten”, wijst Pieter aan. “De Formosa Max is ‘de grote broer’ van de Formosa, die in een maximale breedte van 500 cm bij een uitval van 300 cm geleverd wordt.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2