Rubriek

Horren

Tekst: Jan Mol
Beeld: Unilux/iStock

1 maart 2024

Deel dit artikel

Vernieuwde Plissé fit hordeur scoort goed op alle fronten

Stiller, duurzaam en nog steeds met een dringende boodschap

Wie Polyclose 2024 bezocht heeft kan het niet ontgaan zijn: de stand van Unilux bracht een belangrijke boodschap: ‘Bescherm de insecten’. Unilux creëert al sinds 2020 bewustwording omtrent ons fragiele ecologisch systeem, waarbinnen alles met elkaar verbonden is. Insecten spelen een belangrijke rol bij het in standhouden van een gezond ecologisch systeem, waar de mens ook van afhankelijk is. Met horren houd je niet alleen vervelende zoemers buiten, maar bescherm je hen ook. Bezoekers aan de stand werden gekroond tot ‘Unilux-red-de-insecten-ambassadeurs’ met een badge met daarop een wesp en het Unilux logo. Zo kwam de boodschap zichtbaar over op de beursvloer! Uiteraard was er ook mooi productnieuws op de stand, waaronder de nieuwe Unilux Plisséfit hordeur.

Geluisterd naar de klanten
De vernieuwde Unilux Plisséfit hordeur kon vooral gezien, maar niet gehoord worden. De uitermate succesvolle hordeur is in zijn nieuwe hoedanigheid namelijk fluisterstil wanneer deze bediend wordt. Deze innovatie werd door Unilux gedaan op verzoek van klanten en dealers. De vernieuwde Plisséfit is bovendien nog eens duurzaam ook: onderdelen worden lokaal ingekocht, er wordt gerecycled aluminium toegepast en de deur wordt in Nederland geproduceerd. Allemaal goed voor een minimale CO2-footprint.

Dènis van Loosbroek, General Manager bij Unilux: “Door hoogwaardige kunststof materialen te gebruiken voor de ketting en andere onderdelen, is het ons gelukt om een hordeur te maken die aanzienlijk stiller functioneert.” Dit alles met behoud van de voortreffelijke insectenwerende eigenschappen natuurlijk. Met de introductie van deze verbeterde hordeur biedt Unilux niet alleen een superieure insectenwering aan, maar moedigt het bedrijf ook actief hergebruik aan om energie en grondstoffen te besparen. “Commercie en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand”, verklaart Dènis van Loosbroek.

Talloze insecten zorgen voor bestuiving van bloemen en planten, met de bij als bekendste bestuiver.

‘Unilux markeert een mijlpaal in stilte, functionaliteit en duurzaamheid in hordeurtechnologie’

Duurzaam in de breedste zin van het woord
Duurzaamheid heeft wat Unilux betreft niet alleen betrekking op grondstoffen en productiemethoden. Ook de leefomgeving wordt duurzaam benaderd, getuige de belangrijke boodschap die Unilux al sinds 2020 verkondigt. Hanneke Harmeling, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Unilux zegt hierover: “Alles in het ecologisch systeem is met elkaar verbonden. De mug die zo lastig is voor de mens, dient weer als voedsel voor vissen, vogels, wespen en vleermuizen. Muggenlarven ruimen op hun beurt weer giftige blauwalgen op. Talloze insecten zorgen voor bestuiving van bloemen en planten, met de bij als bekendste bestuiver. Zonder deze nuttige zoemers zouden hele oogsten mislukken en planten en bloemen uitsterven.” De afname van biodiversiteit is een groot probleem voor voedselketens. De insectenpopulaties worden ook door gebruik van pesticiden bedreigd. De boodschap die Unilux dan ook blijft herhalen, is ‘Bescherm de insecten’. Dit doe je door goede horren te gebruiken en te stoppen met het spuiten van insecticiden.

De feiten op een rijtje
De vernieuwde Plisséfit hordeur is zowel in de dag als op de dag te monteren zonder hulpprofielen. Standaard wordt deze hordeur in vijf ral kleuren geleverd en beschikt de deur over een strak, modern en tijdloos design. Geschikt voor iedere woonsituatie dus! Het Twistlock systeem waarmee het gaas opgeborgen wordt werkt levensduur verlengend. De Plisséfit is gegarandeerd 100% mugdicht en het open- en sluitsysteem wordt vervaardigd uit hoogwaardige kunststof materialen. Dit geldt voor zowel de ketting als andere onderdelen.
De in eigen huis ontwikkelde technologie van de Unilux Plisséfit is gepatenteerd en zorgt voor ‘minder geratel, meer gezoem’. De nieuwe hordeur is inmiddels volledig leverbaar sinds 1 maart en hiermee markeert Unilux een mijlpaal in stilte, functionaliteit en duurzaamheid in hordeurtechnologie.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2