Rubriek

Rolluiken

Tekst: Jan Mol
Beeld: Sunshade Experts

9 mei 2023

Deel dit artikel

Al achttien jaar aanwezig op de Nederlandse markt

Droma Sunshade Experts kent trouw dealernetwerk

De start in Nederland deed destijds veel stof opwaaien. Rolluiken gefabriceerd met heroal componenten, voorzien van Somfy motoren, snel geleverd en tegen hele aantrekkelijke prijzen. In een relatief korte tijd werden vanuit Polen op Nederlandse bodem meerdere vlaggen gepland. De klanten waren tevreden en zijn dat vandaag nog. Droma breidde uit en werd Droma Sunshade Experts. Screens en zonneschermen werden toegevoegd aan het programma en daarmee kon het bedrijf als totaalleverancier optreden. Inmiddels overgenomen door Hunter Douglas, bedient Sunshade Experts vanuit Zabrze een loyale schare klanten. Pieter de Wildt is sinds 7 jaar sales & servicemanager voor Noord-Europa en vertelt over de evolutie die heeft plaatsgevonden.

Sunshade Experts biedt keuze in screens.

Mooie uitbreidingen maken alles nog completer
Sunshade Experts beschikt inmiddels over een zeer compleet leveringsgamma. De Wildt schetst: “Ons rolluikenprogramma is uitgebreid met componenten van Alutech, voor meer keuze. Somfy motoren en besturingen zijn nog steeds standaard bij ons, maar de lijn in aandrijvingen bevat nu ook een huismerk. Motoren en besturingen die uit een welbekende fabriek komen, overigens. Uiteraard is het fenomeen accumotor met zonnepaneel niet aan ons voorbij gegaan, ook daarin voorzien we de markt. Leverbaar op zowel onze rolluiken als screens. Overigens bepaalt de dealer wat wij leveren als motormerk. Somfy en ons huismerk lopen het hardst, maar we kunnen elk bekend motormerk inbouwen.”

Over screens gesproken: Sunshade Experts heeft in haar programma zowel standaard screens (zonder rits) als ritsscreens. Deze zijn volledig in eigen beheer ontwikkeld. “In ons ritsscreenprogramma tref je allereerst de Classic screens aan, dit zijn standaard screens met rits, veel toegepast op projecten. Daarnaast is er de Universal, een ritsscreen in zwaardere uitvoering en beter toepasbaar bij residentiële situaties. De topper is het RS Smart screen, een echt premiumproduct waarbij de onderlijst in de kap verdwijnt. Esthetisch zeer fraai en in zware kwaliteit uitgevoerd”, somt De Wildt op.

‘Sunshade Experts beschikt inmiddels over een zeer compleet leveringsgamma’

Screen assemblage.

Ook wordt er serrezonwering bij Sunshade Experts geproduceerd.

Sunshade Experts is voorraadhoudend als het om doek gaat.

De RS Smart screen kan worden uitgevoerd met geïntegreerde ledstrip.

Knikarmschermen in vol ornaat
Zo’n 6 jaar geleden heeft Sunshade Experts ook knikarmschermen aan de collectie toegevoegd. De keuze is groot, met modellen als de Capri, in cassette of semi-cassette uitvoering, daarnaast zijn er de modellen Formosa, Formosa Max, Marsala, Retta, Dimo en de Monoblock. Deze laatste doet het goed in Skandinavië, vertelt De Wildt. “Dat is een scherm voor montage onder een overstek, zonder kap”, legt hij uit. Ook voor de knikarmschermen geldt dat er gekozen kan worden uit Somfy of huismerk motoren.
Wie zonwering zegt, zegt doek. Sunshade Experts confectioneert in eigen beheer de merken Dickson, Sattler en Swela.

Dealerondersteuning vanuit Polen
Voor hele urgente zaken is De Wildt zelf het aanspreekpunt. Alle overige communicatie loopt via het hoofdkantoor in Zabrze. Een nieuw gebouw waarin de binnendienst zijn werk doet. Klanten kunnen te woord gestaan worden in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Pools. Bestellingen worden digitaal doorgegeven per mail, middels een pdf bestand. “Momenteel investeert Sunshade Experts in nieuwe IT-oplossingen, op de lijst staat ook een klantenportaal. De planning is om dit eind van dit jaar te lanceren, maar er is geen harde datum voor bepaald. Eerst moet het feilloos werken”, zegt De Wildt. Over marketing kan hij kort zijn: Sunshade Experts heeft uiteraard brochures van de producten, maar doet van oudsher niet aan marketingondersteuning met de consument als doelgroep. “De reden is simpel”, licht De Wildt toe. “Wij leveren veel dealers onder ‘white label’. Onze producten hangen merkloos -of als huismerk- in hun showroom, waarmee voorkomen wordt dat klanten met merknamen en type aanduiding gaan rondshoppen in de buurt of op internet. Soms is het fijn als je product niet direct vergelijkbaar is met dat van je collega.”

Over de overname door Hunter Douglas
In december 2021 werd het overnamecontract getekend en in het voorjaar van 2022 was het inlijven bij Hunter Douglas officieel beklonken. Voor Sunshade Experts een mooie stap, de fabrikant maakt gebruik van de kracht van de groep en het investeringsbedrijf dat daar weer boven hangt (3G- red.) “Dat geeft ons nog meer handvatten om alle processen die er binnen Sunshade Experts draaien te optimaliseren en waar nodig te versnellen. Het is een goede ontwikkeling die volledig aansluit bij de beweging die we op dit moment in de markt zien. Uiteindelijk plukt ook onze dealer daar de vruchten van.”

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2