Rubriek

Doek

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media

9 mei 2023

Deel dit artikel

Waterdicht doek is nu aantrekkelijker dan ooit

Sattler’s Lumera All Weather doek weert op esthetische wijze zon en regen

Zouden we niet allemaal graag een waterdicht doek boven ons terras willen hebben? Je niets hoeven aantrekken van dat regenbuitje in de zomer, terwijl je onder je terrasscherm zit? De horeca heeft daar zeker baat bij. Tijden veranderen. Waar vroeger de keuze in waterdicht doek beperkt was tot slechts een paar basiskleuren, daar trakteert het Oostenrijkse Sattler de markt op een prachtig pallet aan waterdichte Lumera doeken. Maar liefst 44 referenties telt de All Weather collectie. Een gesprek met Nico van Hattum, salesmanager Nederland bij Sattler over het laatste nieuws uit Oostenrijk.

Een bundeling van goede doekeigenschappen
Aan keuze geen gebrek bij Sattler. De Elements collectie bevat 175 dessins, de ‘normale’ Lumera collectie heeft er 96 en daar is nu de Lumera All Weather collectie aan toegevoegd, met keuze uit 44 aansprekende dessins. Allemaal waterdicht. Nico van Hattum: “Wie zich zorgen maakt over de verwerking van Lumera All Weather kan ik geruststellen. Het doek is verlijmbaar dankzij een speciale coating. En dat is precies wat je wilt wanneer je een waterdicht doek aanbiedt. Geen lekkage bij de stiknaden en een perfect doekgedrag bij het oprollen. Daarmee is een aantal problemen getackeld die kunnen optreden bij traditioneel, dikker waterdicht doek.”

Doekreferentie 297P77 Nickel uit de Twilight Metal collectie heeft een bijzondere uitstraling door toepassing van metaaldeeltjes in de coating.

Stevig in het zadel
Het zou een woordspeling kunnen zijn, voor wie Duits kan. Sattler zit inderdaad stevig in het zadel. De afgelopen 2,5 jaar heeft de Oostenrijkse weverij top gepresteerd, de stijgende lijn zet zich door. Dat komt volgens Van Hattum mede doordat de collectie 2023 zo goed ontvangen is. “We zien dat steeds meer assemblagebedrijven Sattler in hun eigen collectie opnemen, zowel in Nederland, Duitsland, alsook in België. Qua design staan we heel dicht bij de consument in Noord-Europa, we vallen in de smaak.”

Nico van Hattum toont de Sattler digital design selector.

Screen uitgevoerd met Twilight Metal doek.

‘Niet alleen de frisse collectie doet het goed, gebruiksgemak van het stalenboek draagt ook bij aan het succes’

Digitaal doeken uitzoeken
Niet alleen de frisse collectie doet het goed, gebruiksgemak van het stalenboek draagt ook bij aan het succes. Van Hattum legt uit: “Het boek is makkelijk doorbladerbaar en is voorzien van een QR-code die verwijst naar onze ‘digital design selector’. Een uitermate handige tool voor zowel de verkoper als de consument. Je kunt een scherm kiezen in de selector en daarna een doek selecteren, dat vervolgens levensecht op de zonwering wordt weergegeven.” Ook op de individuele doeken in het stalenboek heeft ieder doek een eigen QR-code. Onder de vlag ‘analogue meets digital’ kan een klant dus de QR-code op de echte staal scannen om op de telefoon te bekijken hoe dat doek op een scherm staat. Knap bedacht, vinden wij.

“Extra handig zijn de opties die we fabrikanten bieden”, vervolgt Van Hattum. “We kunnen de digital design selector volledig custom aanpassen voor hen. Met hun eigen zonwering, in een door henzelf gekozen omgeving.”

Sattler zet in op kwaliteit, esthetica, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ook aan de confectioneurskant wordt dat opgemerkt. In Genemuiden beschikt HSD Eco Screen inmiddels over een eigen confectieatelier voor acryldoek, waarbij hun keuze exclusief op Sattler viel.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2