Rubriek

Doek

Tekst: Jan Mol
Beeld: NederLux

9 mei 2023

Deel dit artikel

Stevig gevestigd en een gezonde groei

NederLux in Zeewolde scoort goed met swela

Het is aanpoten in Zeewolde, om aan de vraag te kunnen voldoen. Klaas-Jan Postma, directeur en eigenaar van NederLux, constateert dat de nieuwe 2023 collectie van swela enorm aanslaat. Deze collectie wordt door NederLux uitgezet in een eigen stalenboek, dat door geïnteresseerden eenvoudig te bestellen is in de webshop op de website van swela Nederland. De groei zit er flink in, reden voor Postma om een tijd geleden te verhuizen naar een groter pand. Of die ruimte groot genoeg is, moet de tijd uitwijzen. Postma praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in zijn bedrijf.

Machinepark uitgebreid
In vergelijking met de situatie bij de start van de onderneming staat er in Zeewolde nu een indrukwekkend machinepark. Twee snijtafels, twee lijmmachines, een banenstikmachine voor Tenara-garen, een biesmachine, twee omzoommachines, twee afwikkeltafels en een handsnijtafel. “We werken nu met 7 medewerkers om alle orders te produceren”, somt Postma op, die pas begin 2020 in zijn eentje is gestart. “Het kan hard gaan”, zegt hij. “Het feit dat we exclusief swela distributeur voor de BeNeLux zijn helpt daar zeker bij. Onze performance is echter ook goed, zeker niet onbelangrijk. We leveren gemiddeld binnen 10 werkdagen en zijn wat swela aangaat volledig voorraadhoudend.”

25 jaar kennis en ervaring met het confectioneren speelt zeker mee in het succes van de jonge onderneming.

‘NederLux heeft een sterke focus op swela doek, dat neemt echter niet weg dat ook andere merken geleverd kunnen worden’

25 jaar kennis en ervaring
Zelf is Postma er bescheiden over, maar 25 jaar kennis en ervaring met het confectioneren speelt volgens ons zeker mee in het succes van de jonge onderneming. Moderne tijden vragen om moderne maatregelen, zeker als het om duurzaamheid gaat. Zo wordt bij NederLux het snijafval gerecycled. “Dat wordt netjes opgehaald, om verwerkt te worden tot isolatiemateriaal. Het ophalen daarvan is niet gratis, maar we betalen graag voor deze service. Zo dragen we actief een steentje bij aan circulariteit”, zegt Postma.

Postma is blij met de komst van oud swela-collega Marina Schavemaker. “Zo is de kennis en kunde omtrent swela doek niet verloren gegaan. Marina is onze salesmanager en doet haar werk met dezelfde trots en inzet als destijds voor swela. Onze klanten kennen haar allemaal en ook zij zijn blij met het feit dat ze bij ons werkt.”

U vraagt, NederLux draait
NederLux heeft een sterke focus op swela doek, dat neemt echter niet weg dat ook andere merken geleverd kunnen worden. Wie graag doeken uit de collecties van Dickson-Constant, Sattler of Parà (Starlight) wenst, krijgt deze vanuit Zeewolde met dezelfde zorg en service geleverd. Een belangrijk onderdeel van het proces bij NederLux is transport. “In de nabije omgeving leveren we met eigen vervoer, voor de overige leveringen maken we gebruik van een zorgvuldig geselecteerd expeditiebedrijf”, zegt Postma tot besluit.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2