Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media

8 mei 2023

Deel dit artikel

Oudste onafhankelijke zonweringsbedrijf van Nederland verjongt

Husol Zonwering Genemuiden timmert voortdurend aan de weg

In 1966 legde Jentinus Huisbrink (1933-2022) de eerste steen voor Husol Zonwering in Genemuiden. Een echt familiebedrijf, toen en nu. Husol Zonwering mag zich waarschijnlijk het oudste, nog 100% onafhankelijke zonweringsbedrijf van Nederland noemen. Die onafhankelijkheid in stand houden vraagt in onze huidige tijd om een aantal dingen: trouw blijven aan je kernwaarden, in partnerschap met de klanten werken en voortdurend werken aan de toekomst, bijvoorbeeld door te investeren in jong personeel. Dat lukt Husol Zonwering prima. Peter van der Kamp, directeur en mede-eigenaar, ontvangt ZONWERING MAGAZINE om bij te praten.

Aan verpakking en logistiek wordt de grootste zorg en aandacht besteed.

‘Er heerst hier rust en kalmte’
Met deze opmerking beantwoordt Van der Kamp de vraag wat er zo uniek is aan Husol Zonwering. “Die rust en kalmte komen voort uit het feit dat we vasthouden aan onze normen en waarden. Daar kunnen we aan vasthouden vanwege het feit dat we nog steeds 100% onafhankelijk zijn. We hebben geen bank nodig, geen investeerders, maar doen het zelf. Dat kan in een familiebedrijf”, zegt hij. Wie denkt dat Husol Zonwering ‘de hand op de knip houdt’ zit ernaast. Er wordt voortdurend geïnvesteerd, in duurzaamheid, in logistiek, in het pand, in voorraad en in het aantrekken van personeel.”

Hoe lukt het Husol Zonwering om, geheel tegen de tendens in, wel aan personeel te komen? “Dat heeft te maken met onder andere het arbeidsethos dat in deze contreien heerst. Jongeren in deze regio willen werken. Wij hebben op onze beurt een goede naam, die houden we ook met alles wat we kunnen omhoog. De jeugd wil hier graag werken, temeer daar we een stabiel bedrijf zijn met mooie toekomstmogelijkheden. En de jeugd is leergierig. Komen ze blanco binnen, dan worden ze onder de vleugels genomen en opgeleid. Plezier hebben in het werk is voorwaarde nummer één hier”, licht Van der Kamp toe.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, met 910 zonnepanelen op het dak en led-verlichting met daglichtsimulatie.

‘We produceren met een kwaliteit die we zelf ook zouden willen’
Het leveringsprogramma van Husol Zonwering is meer dan compleet. Van heroal rolluiken en screens tot en met een lijn knikarmschermen met een eigen gezicht. Daarnaast wordt exclusieve verandazonwering van WO&WO geleverd. Ook in Genemuiden heeft het ‘accumotor met zonnepaneel virus’ toegeslagen. Van der Kamp: “Accumotoren en zonnepanelen zijn inmiddels niet meer weg te denken. Wij zijn altijd zeer kritisch geweest als het gaat om het opnemen van nieuwe technologie. Als je bij ons iets kunt bestellen, dan mag je er als dealer van uitgaan dat wij daar 100% achterstaan. We testen alles door en door voordat we iets in ons programma opnemen. Er vindt een vol-continue ingangscontrole op materialen plaats en we beschikken over led-verlichting met daglichtsimulatie. Voor het zagen wordt er gecontroleerd, na het zagen, tijdens het assembleren en bij het inpakken. Zelf ontwikkelde verpakkingsmaterialen en een zorgvuldig, eigen transport vormen de laatste schakel om kwaliteit te bieden aan onze klanten. We produceren met een kwaliteit die we zelf ook zouden willen.”

Husol Zonwering investeert voortdurend, ook in machines.

‘De klant kijkt digitaal mee in het hele proces’

Een goede voorraad betekent een hoge leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen.

Een echt familiebedrijf, 100% onafhankelijk. Sinds 1966.

Aandacht voor automatisering
Husol Zonwering is transparant naar de klant toe. Van order tot levering wordt er gewerkt met ISP-Vision software. “De klant kijkt digitaal mee in het hele proces”, licht Van der Kamp toe. “Orders kunnen door de dealer rechtstreeks in ISP worden ingevoerd, waarbij er meteen zichtbaar is of iets op voorraad is of niet. Daarna kan het hele productieproces gevolgd worden. Wel zo prettig voor de planning van de dealer, deze kan zelfs een gewenste leverdatum invoeren.” Husol Zonwering blijft groeien en vangt deze groei keurig op, zonder in te boeten aan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2