Rubriek

Zonwering

Tekst: Henri Dassonville
Beeld: Helioscreen

11 april 2023

Deel dit artikel

Helioscreen verkopers als ES-SO specialisten gekwalificeerd

Leo De Maeyer, Yvette Vereeken en Shana Wolfs van het Helioscreen Sales Team mogen zich sinds februari 2023 specialist noemen in thermisch en visueel comfort. De verkopers slaagden voor het examen van de ES-SO Expert Cursus van de Europese zonweringsorganisatie. Helioscreen uit Lokeren, België ontwikkelt en produceert al meer dan 50 jaar kwalitatief screendoek op basis van glasvezel en is uitgegroeid tot trendsetter op het gebied van innovatief en functioneel zonweringsweefsel voor professionele, commerciële en residentiële omgevingen.

Een echte primeur
Het Helioscreen Sales Team is het eerste team ooit dat slaagt voor de ES-SO Expert Cursus, aangezien het ging om een pilot. Ann Van Neer, Helioscreen collega en gewaardeerd ES-SO Professional Development Committee-lid, woonde de training bij om feedback te verzamelen en verbeterpunten te noteren. Eerder volgde het team, ook succesvol, de ES-SO Advisor Cursus. Deze behandelt voornamelijk de basiskennis over zonwering, terwijl de Expert Cursus desbetreffende thema’s meer uitdiept.

Er is meer vraag naar de technische aspecten
We spraken met Shana Wolfs van Helioscreen over hoe zij de cursus heeft ervaren. “Een cursus die diepgang en betekenis geeft aan de technische data over onze zonweringsproducten”, zo beschrijft Shana de pilotversie van de ES-SO Expert cursus.
Ook Shana volgde eind 2019 al de Advisor cursus van ES-SO. “De Advisor cursus is iets algemener, meer B2C gericht. Je kunt hiermee in gewone taal uitleggen wat de klant nodig heeft en puur advies geven. Dankzij de Expert cursus kun je nu ook specialisten en architecten beter helpen. De inhoud is meer diepgaand, gericht op mensen die dagelijks met grotere projecten bezig zijn”, concludeert zij.

Er beweegt wat, vervolgt Shana: “We merken dat er meer en meer vraag is naar die technische aspecten. Zelfs op de particuliere markt wint het aan belang. Door deze kennis onderscheiden we ons ook van de concurrentie. Daarom is het enorm interessant hoe uitgebreid deze cursus is. Hoeveel meer het product te bieden heeft dan gewoon een goed doek dat er mooi uitziet.”

Er is duidelijk behoefte aan deze cursus
Beide cursussen werden gegeven door ES-SO medewerker -tevens bekende branchegenoot- Martin Straver. Dat er behoefte aan is, is duidelijk: “Te veel glasproducenten beweren dat zonwerend glas voldoende is. Dat is duidelijk niet het geval”, weet Shana. De cursus is momenteel nog in ontwikkeling. Met behulp van de verzamelde feedback zal ES-SO deze verder optimaliseren. Op termijn zal hij in verschillende landen, in verschillende talen, beschikbaar zijn.
ES-SO biedt, naast de modules over visueel en thermisch comfort, nog verschillende andere onderwerpen aan binnen de ES-SO Expert opleiding. Economie, Milieu en Ontwerp van Gebouwen zijn slechts enkele voorbeelden.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2