Rubriek

Rolluiken

Tekst: Jan Mol
Beeld: Draeckensteijn Media

9 mei 2023

Deel dit artikel

Optimalisatie in proces en product met de hoofdletter ‘O’

Razendsnelle levertijden en innovaties ‘made in Venray’

Het kan altijd beter en sneller. Met die gedachte wordt er in het belang van de dealer gewerkt in Venray. ByMichèl is als producent van rolluiken en screens niet meer weg te denken uit de markt en elke dag melden zich nieuwe gegadigden om klant te worden. Eer van het harde werk dus. Michèl Willemse, eigenaar en directeur van ByMichèl en Vera Venray heeft inmiddels zijn zoon Maurits aan zijn zijde staan. Over bedrijfsopvolging hoeft hij niet meer na te denken en het is een echt ‘zo vader, zo zoon’ verhaal aan het worden. We spreken de twee generaties Willemse over hun laatste nieuws.

Fast Lane geeft de dealer enorme slagkracht
‘Livin’ in the fast lane’ zong The Urban Dance Squad in 1991, in hun nummer Fast Lane. Het nieuwe leveringsconcept van ByMichèl draagt dezelfde naam en biedt de dealer inderdaad de mogelijkheid om de snelweg te nemen, die leidt van order naar levering. Het Fast Lane concept in rolluiken en screens belooft dat een order die aan de voorwaarden voldoet binnen 10 werkdagen wordt geproduceerd. Michèl Willemse kan dit waarmaken doordat er de afgelopen jaren enorm is ingezet op automatisering van productie, opslag en logistiek. “Het is gewoon kicken dat we dit kunnen. Bij alles wat we doen hebben we onze klanten in gedachte en dit idee gaat hen een enorme slagkracht geven”, oppert Michèl Willemse. Maurits Willemse legt uit: “Om voor Fast Lane in aanmerking te kunnen komen, moeten orders aan bepaalde voorwaarden voldoen, omdat wij alles daarvoor hebben ingericht. De Fast Lane prijslijst biedt volop keuze in de grootste hardlopers qua product, kleur en bediening.”

Voor rolluiken betreft dit 6 populaire kleuren, inclusief 2 meest bestelde structuurlakkleuren in combinatie met een Somfy RS 100 bedrade motor of de gloednieuwe RS 100 IO Solar uitvoering. Voor screens betreft dit 7 populaire standaardkleuren, inclusief 3 meest verkochte structuurlakkleuren. Deze screens worden geleverd in combinatie met de Somfy Maestria motor of de Somfy RS 100 IO solar motor. Er is keuze uit 5 zorgvuldig geselecteerde kleuren screendoek, waaronder de nieuwe kleur diepzwart. Maurits Willemse: “Als klap op de vuurpijl kunnen we meedelen dat we 7 jaar garantie bieden op alle Fast Lane producten. Dit geldt overigens voor alle producten in ons programma die worden geleverd met een Somfy RS 100 bedrade motor, de RS 100 IO solar motor of een Maestria motor.”

‘De Fast Lane prijslijst biedt volop keuze in de grootste hardlopers qua product, kleur en bediening’

Maurits en Michèl Willemse.

De stalen voor 2023.

Over de Somfy RS 100 solar motor
“De Somfy RS 100 solar motor is een knap stukje techniek, eigenlijk het summum van alle ontwikkelingen op motorgebied van de afgelopen jaren”, concludeert Michèl Willemse. “Deze motor biedt alle voordelen die de normale RS 100 motor reeds te bieden heeft: fluisterstil, obstakeldetectie, slow stop/slow start… Daarnaast kan het zonnepaneel functioneren als zonnecel, in combinatie met de tahoma switch. De dealer kiest daarvoor het zonnepaneel dat het meest gunstig gepositioneerd is voor een lux-meting en kan via de app dit paneel aanwijzen als sensor. Daarna kunnen naar believen screens en rolluiken via de app gekoppeld worden aan deze ‘sensor’. In de app is overigens van elke motor ook het batterijniveau te monitoren. Deze motor is zowel te bestellen in rolluiken als in screens.”

Een kijkje in de assemblagehal.

Er is meer nieuws te melden
Michèl en Maurits Willemse legden hun oor te luisteren in de markt en concludeerden dat dealers die gebruik maken van accumotoren met externe accu eigenlijk een oplossing zochten voor het veilig en handig wegwerken van de accu. Maurits Willemse: “We zijn daar mee aan de slag gegaan en hebben een mooie oplossing gevonden. Door een kunststof hulpplaat te ontwikkelen voor screenzijkappen, kunnen we de doekrol excentrisch monteren in de kap. Dat gaf ons de ruimte om aan de binnenkant van de voorkap een voorziening te treffen waar de accu ingeschoven kan worden. Dat biedt twee enorme voordelen: enerzijds is de accu netjes weggewerkt, anderzijds hoeft bij een eventuele accu-wisseling alleen de voorkap maar geopend te worden. Makkelijker kunnen we het niet maken. Doordat de doekrol nu excentrisch gemonteerd is, hebben we de kastmaten van screens met de Somfy RS100 IO solar kunnen aanpassen, waardoor er in veel situaties met een kleinere kast gewerkt kan worden.”

Onderdeel van het logistieke proces is eigen ontwikkeld verpakkingsmateriaal.

Eigen transport voor snelle acties hoort erbij.

Het is allebehalve ‘stil aan de overkant’. Het nieuwe pand aan de overkant gonst van de bedrijvigheid.

Ook op het gebied van kleuren is er nieuws. Het standaard kleurenprogramma in screens is uitgebreid met maar liefst 3 structuurlakleuren, te weten RAL 7016, RAL 7021 en RAL9005 structuur. Dit maakt een totaal van 12 standaardkleuren die ByMichèl zonder meerprijs levert. Het kleurenprogramma voor de omkasting van rolluiken is naast de reeds geïntroduceerde 7016 structuur uitgebreid met RAL 7021 structuur. Dit maakt een totaal van 16 standaardkleuren die ByMichèl zonder meerprijs levert.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2