Rubriek

Zonwering

Tekst: Jan Mol
Beeld: Bobkin Digital

8 mei 2023

Deel dit artikel

Waarde toevoegen binnen de keten van zonwering en rolluiken

Huijs Zonwering bouwt met succes aan eigen dealernetwerk

Twee zielen, één gedachte. Toen Arjan Oosterlaak en Mark Huijs elkaar de hand gaven en daarmee het plan om samen een bedrijf in zonwering en rolluiken te starten, deden zij dat in het vertrouwen dat ze allebei hetzelfde denken over omgaan met klanten. Beide heren hebben de nodige ervaring in de sector, zowel op technisch gebied als op het gebied van het onderhouden van een dealernetwerk. Huijs Zonwering in Boxmeer werd geboren en sindsdien bouwen Huijs en Oosterlaak met succes aan een dealernetwerk. Het geheim achter het succes ligt niet in het zelf produceren van zonwering en rolluiken, maar in een stuk klantenbegeleiding dat zijn weerga niet kent. Huijs Zonwering voegt waarde toe binnen de keten, door hun dealers werkelijk alle zorgen uit handen te nemen. Hoe ver dat gaat, vertellen de mannen zelf.

Mark Huijs.

Arjan Oosterlaak.

Dealers voelen zich thuis bij Huijs
Huijs Zonwering in Boxmeer bedient sinds 2019 een hecht dealernet met rolluiken, zonweringen en terrasoverkappingen. Oosterlaak: “Dit doen we vanuit de filosofie dat een klant-leverancier relatie vooral een partnerschap moet zijn. Een samenwerkingsverband waarbij er over en weer ruimte is voor elkaars verhaal, waarbij naast zakendoen het persoonlijke contact voorop staat en waarbij leverbetrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.” De klant behandelen zoals je ook zelf graag behandeld wilt worden is voor de mannen dan ook geen loos statement, maar een manier van dagelijks werken. “Iedereen moet er blij van worden en samen klaar je een klus nu eenmaal beter dan alleen”, is de mening van Huijs.

Het pand van Huijs Zonwering in Boxmeer.

Waarom kiezen zonweringsprofessionals voor Huijs Zonwering?
Huijs: “Een goede reden voor de vakhandel om met ons zaken te doen, is het feit dat het ‘one stop shopping’ is hier. Met merken als Smits (AVZ Nederland), heroal, Roma Benelux, Weinor, Zonnelux, Bandalux, Markiezen Nederland, Sunstock en Suncircle weet de dealer zich verzekerd van topproducten. Transparantie in de samenwerking staat bij ons voorop: levertijden worden netjes gecommuniceerd en bewaakt, als er onverhoopt iets niet helemaal goed verlopen is dan wordt er zo snel mogelijk naar een passende oplossing gezocht. Wie hulp op locatie nodig heeft, hoeft maar te bellen en er wordt een gezamenlijke afspraak ingepland. Wij beschikken over eigen montageteams die ook te gebruiken zijn voor service-opdrachten. Kortom: er wordt niets aan het toeval overgelaten en Huijs Zonwering helpt de dealer om diens belofte aan de eindklant na te komen. Samenwerken voor een maximaal succes dus.”

Op de vraag waarom sommige zonweringspecialisten juist bij Huijs Zonwering bestellen en niet rechtstreeks bij één van de eerder genoemde leveranciers, antwoordt Oosterlaak: “Dat is een bewuste keuze van onze klanten. Ze genieten bij ons van de kwaliteit van de merken die we aanbieden en krijgen daarbij onze support en commitment geleverd. Omdat we onze organisatie speciaal hebben ingericht op service, kunnen we hen volledig ontzorgen. Dan moet je denken aan advies op locatie bij de klant, hulp bij inmeten, als het nodig is hulp bij montage, intensieve communicatie over levertijden en de status van opdrachten. We voegen dus een stuk waarde toe in de keten van order tot oplevering. Dat betekent voor onze dealers dat zij zich volledig kunnen focussen op verkoop en montage.”

‘Onze dealers genieten bij ons van de kwaliteit van de merken die we aanbieden en krijgen daarbij onze support en commitment geleverd’

Dealers van Huijs Zonwering zijn van harte welkom om met hun klanten de showroom te bezoeken.

Het team van Huijs Zonwering.

Haalbare en betaalbare oplossingen
De expertise die Huijs Zonwering heeft strekt ver. Technische vraagstukken worden in Boxmeer pragmatisch benaderd: voor bijna elk technisch probleem of technische uitdaging kan een oplossing bedacht worden. Huijs licht toe: “Belangrijk daarbij is dat de haalbaarheid van de oplossing altijd een centrale rol speelt. Een innovatieve oplossing is dus niet alleen technisch uitvoerbaar, maar moet ook betaalbaar blijven. Daar zit een groot deel van de kracht bij ons bedrijf: weten wat er technisch kan, weten waar de grenzen liggen en weten welk budget daarvoor aanvaardbaar is.”

Geen zorgen over randzaken
Wanneer je dealer bent van Huijs Zonwering hoef je je dus geen zorgen meer te maken over randzaken. “De prijsstelling is concurrerend, onze levertijden zijn netjes, levertermijnen worden voor je bewaakt en je kunt te allen tijde terugvallen op de technische kennis van onze mensen. Dat maakt dat je als zonweringsprofessional een 100% focus kunt houden op datgene waar jij goed in bent: de beste zonweringen en rolluiken adviseren aan je klanten en deze op de beste manier monteren. Samen met ons team ga je voor een tevreden consument, die met liefde reclame maakt voor jouw bedrijf in zijn of haar omgeving”, zegt Huijs tot besluit.

Meer artikelen

ZONWERING MAGAZINE is een uitgave van:

Contact

Draeckensteijn Media
Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@draeckensteijnmedia.nl

© Draeckensteijn Media 2024Design & beheer: IDEA 2

© Draeckensteijn Media 2024

Design & beheer: IDEA 2